Campings in Normandië aan zee

11 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Campings in Normandië aan zee

Geselecteerde Campings

Capfun Camping Donjon de Lars
Favorieten
Capfun Camping Donjon de Lars

Frankrijk

Geen reviews van kampeerders

Alle 11 campings bekijken

Campings in Normandië aan zee

Direct boekbaar
Camping La Ferme du Bord de Mer
Favorieten
Camping La Ferme du Bord de Mer

Frankrijk

ANWB Camping LogoInspectie

4.1Erg goed(575Recensies)

Dichtbij het strandHonden toegestaanShopping

Standplaatsen (62)

Huuraccommodaties (22)

Direct boekbaar
Camping Le Grand Large
Favorieten
CKE discount
Alle 11 Campings
Alle 11 Campings

Feiten over de camping

Aantal campings11
Beoordelingen van campings1.865
Ø beoordelingen4.3

Populaire campings

1
Camping Le Grand Large
Sterrencamping Le Grand Large in Les Pieux ligt op het schiereiland Cotentin in Normandië, in een onaangetast duinlandschap. Je hebt vanaf de middelgrote camping direct toegang tot het strand. Campin… Camping profielpagina

Frankrijk aan zee

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

Best beoordeelde campings

About Us

Het ANWB-team

Camping La Ferme du Bord de Mer
Camping La Ferme du Bord de Mer

Aan de Côte dAlbâtre, de Côte Fleurie of de Parelkust, kamperen aan zee in Normandië staat garant voor zwemplezier. Gezinnen zullen zich vooral thuis voelen op het zacht glooiende strand van Trouville-sur-Mer, terwijl watersporters zich aangetrokken voelen tot de populaire surfspot Étretat, ten noorden van Le Havre. Bezienswaardigheden zoals het beroemde rotseiland Mont-Saint-Michel behoren tot de populaire bestemmingen.

Strandliefhebbers zijn van harte welkom op de camping in Normandië aan zee

De fantastische kustlijn van Normandië staat garant voor een ontspannen vakantie. En deze campings in Normandie aan zee bieden je alles wat je zoekt in een vakantie: zon, zee en strand op loopafstand. Als je ’s ochtends wakker wordt, sta je binnen een paar minuten met je voeten in het zand of op het kiezelstrand. ’s Avonds sluit je de dag af met een lange strandwandeling. De campings in Normandië aan zee vind je in alle soorten en maten. Zoek je rust en persoonlijk contact, ga dan voor een kleine camping. Wil je wat leven in de brouwerij, dan zijn de grotere campings met een uitgebreid animatieprogramma je op het lijf geschreven.

De aantrekkingskracht van Normandië en de camping aan zee

Voor Normandië hoef je niet ver te reizen: na ruim een halve dag in de auto zit je in het noorden van Normandië. Dat maakt het ook heel geschikt voor een korte vakantie. Je kunt er terecht voor diverse watersporten, maar ook waai je heerlijk uit tijdens een strandwandeling of flaneer je over de boulevard. Het uitzicht over zee verveelt nooit. Prik een vorkje mee in een van de strandtentjes of ga mensen kijken op het terras onder het genot van een cocktail.

Het ultieme genieten op de camping in Normandië aan zee

Deze Franse campings hebben allemaal hun eigen karakter. Niet alleen met je caravan of tent kan je terecht op deze campings, er is ook een plekje voor je camper. En wil je wat meer comfort, dan huur je een bungalow of compleet ingerichte stacaravan. De meeste campings beschikken over een zwembad waarvan sommige overdekt zijn. Zo kun je ook bij minder zonnig weer een baantje trekken. Voor het nodige vermaak kan je terecht op de sportvelden of in de speeltuinen en het animatieteam verzorgt een leuk programma. Zo is vakantie genieten voor iedereen.

Normandië is een waar kinderparadijs

Een kampeervakantie op een camping in Normandië aan zee is een ware belevenis voor kinderen, met eindeloos spelen aan het strand met emmertjes en schepjes, pootjebaden of kopje onder in het zeewater. Ook in Normandië is meer dan voldoende te beleven voor kinderen. De ridderverhalen in Mont Saint-Michel spreken tot de verbeelding. Bij slecht weer ga je naar Paléospace Odyssey in Villers-Sur-Mer. In dit kindvriendelijke museum kom je alles te weten over dinosaurussen.

In Normandië kun je alle kanten op

Normandië heeft als vakantieregio veel te bieden. Het staat bekend om de witte krijtrotsen, maar ook om de invasie in de Tweede Wereldoorlog. Bezoek de historische stranden en de indrukwekkende begraafplaats bij Omaha Beach. Cultuurliefhebbers halen hun hart op in Normandië. Ontdek het verhaal achter het beroemde tapijt van de Tapisserie de Bayeux en vind overblijfselen uit de middeleeuwen in de oude stad Rouen. Ook havenstad Le Havre is een bezoekje waard. Deze stad behoort tot het Werelderfgoed van UNESCO.

Top tips

  • De fascinerende kust van Normandië trekt bij mooi weer zowel vakantiegangers als inwoners aan - de populaire badplaats Dieppe is vanuit de Franse hoofdstad per trein in slechts twee uur te bereiken. De nabijheid van Parijs is zeker een van de redenen waarom Dieppe een van de beroemdste badplaatsen van het land is. Watersporters en badgasten trekken naar het fijne kiezelstrand.
  • De bijzonder kindvriendelijke kust van Cabourg heeft het label Familie Plus gekregen. Het 4 km lange fijne zandstrand heeft barrièrevrije toegangen bekleed met rubberen matten, waar gasten met kinderwagens graag gebruik van maken. De plaats is ook bekend bij zeilers die naar een camping aan zee in Normandië afreizen vanwege de uitstekende windomstandigheden.

Activiteiten en excursies

Historische steden en talrijke stranden met blauwe vlag maken Normandië tot een droombestemming voor actieve vakantiegangers en cultuurliefhebbers.

Van de camping tot de culturele hoogtepunten

Cultuurliefhebbers ontdekken tijdens het kamperen aan zee in Normandië fascinerende overblijfselen uit het verleden. Een van de bekendste bezienswaardigheden is het eiland Le Mont-Saint-Michel, dat midden in het wad 92 meter de lucht in gaat. Er wonen slechts enkele tientallen mensen op dit UNESCO-werelderfgoed, dat onder meer beroemd is om zijn middeleeuwse abdij. Een bezoek aan het eiland is goed te combineren met een bezichtiging van de nabijgelegen stad Avranches. De kleurrijke plantentuin en de imposante kerk Notre-Dame-des-Champs behoren tot de bezienswaardigheden. Ook het uitstapje naar de provinciehoofdstad Rouen, 60 km van de kust, is de moeite waard. Met zijn zeven torens is de kathedraal een van de indrukwekkendste voorbeelden van gotische architectuur in Frankrijk. Tijdens het windowshoppen in de levendige voetgangerszone passeert u charmante vakwerkhuizen en burgerhuizen uit de Renaissance.

Actief de Normandische kust verkennen

Natuurliefhebbers van alle leeftijden kunnen genieten van wandelingen langs de Noord-Franse kust. Rondom de campings in Normandië liggen talrijke paden die uitnodigen om de fascinerende landschappen te voet te verkennen. Zo is de 14 km lange route langs de baai van Sallenelles de moeite waard. Vooral dierenliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen bij het spotten van vogels temidden van een soortenrijke fauna en flora. Voor meer veeleisende wandelaars biedt het 430 km lange kustpad tussen Carentan en de baai van Mont-Saint-Michel een welkome uitdaging. Naast het schilderachtige natuurschoon wachten u typische kleine dorpjes, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Als u het liever rustig aan doet, kunt u de streek ook te paard ontdekken tijdens een tocht met gids.

Evenementen

Van regatta's tot veelzijdige familiefeesten, de Normandische evenementenkalender staat vol.

Juli

  • Tour des Ports de la Manche: Elk jaar worden zeilliefhebbers naar Normandië gelokt door de legendarische regatta in de belangrijkste havens van La Manche. Er doen meer dan 700 zeilers uit de hele wereld aan mee.
  • Sorties de bain: Eveneens in juli vindt in Granville het veelzijdige familiefestival Sorties de bain plaats. Op dit spannende straatkunstfestival zijn mystieke goochelaars, theatervoorstellingen en clowns te zien. Sprookjessessies zijn ook populair bij de jongste bezoekers.

Augustus

  • Festival van de Amerikaanse film: Cineasten komen bijeen op het Festival van de Amerikaanse film in Deauville. Als je geluk hebt, kom je op straat internationale sterren tegen. Naast bezienswaardige films zijn er ook toneelstukken en foto's.