Campings in Frankrijk aan zee

  • Campings die direct aan zee gelegen zijn
  • Voor liefhebbers van strand, zee & zon
  • Populaire campings, dus reserveer snel

Campings in Frankrijk aan zee

2 personen
697 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Zonvakantie op een camping in Frankrijk aan zee

Ben je toe aan een zonnige vakantie aan zee? Kampeer met je gezin op een camping in Frankrijk aan zee. Het land heeft een kustlijn van maar liefst 4.853 kilometer en er is genoeg keuzeaanbod qua campings. Kampeer aan de Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee of de Noordzee en geniet van een welverdiende vakantie. De kust heeft van alles in petto en dus is je vakantie nooit saai.

Ontdek het prachtige zuiden

Houd je van zon, zee en strand? Dan is de keuze voor Zuid-Frankrijk snel gemaakt. Kies uit verschillende campings in Frankrijk aan zee en geniet van het zonnige weer. Breng bijvoorbeeld je vakantie door aan de Côte d'Azur. Luxe viert hier hoogtij, want veel beroemdheden en sterren hebben hier een huis en geven er hun geld moeiteloos uit. Reis verder af naar het chique Bordeaux en Marseille, twee prachtige steden in Zuid-Frankrijk.

Kamperen in het noorden van Frankrijk

Blijf je in het hoogseizoen liever uit de zon? Dan is een kampeervakantie in Noord-Frankrijk een aanrader. Vertoef enkele weken in Normandië en ontdek de rijke historie van deze Franse regio. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Mont Saint-Michel met zijn middeleeuwse abdij. Trek ook gerust wat verder het binnenland in en verken onder andere de Champagne-streek. Dit stukje Frankrijk ligt dan wel niet aan de kust, maar is enorm in trek vanwege de bubbels, de middeleeuwse dorpjes en indrukwekkende landschappen.

Paardrijden langs de kust

Is het een dagje wat minder weer, maar onderneem je wel graag een leuke activiteit? Paardrijden langs de Franse kust is populair en staat garant voor een fantastische ervaring. Dit doe je bijvoorbeeld in Les Landes, een groen stukje Frankrijk, begrensd door de Atlantische Oceaan. Zowel Normandië als Bretagne zijn streken voor paardenliefhebbers en daarom is paardrijden een origineel uitje tijdens je verblijf op een camping in Frankrijk aan zee.

Genieten aan de kust

In welke kustregio je ook een kampeervakantie doorbrengt: er is altijd van alles te doen. Wandel over de spierwitte krijtrotsen van Étretat of fiets door de indrukwekkende duinen. Vissen, zwemmen, surfen en zeilen behoren eveneens tot de mogelijkheden. Na een intensief dagje aan het strand ga je uit eten in een mooi strandrestaurant. De Franse keuken is misschien wel de beste keuken ter wereld en daarom een échte aanrader.

De mooiste campings in Frankrijk aan zee

Er is altijd een camping aan zee in Frankrijk die je aanspreekt en waar je graag je vakantie doorbrengt. Beslis zelf waar jij je prettig bij voelt: een gematigd klimaat in het noorden of toch liever de volle zon in het zuiden. Een kleine familiecamping of een luxe camping met alles erop en eraan; het behoort allebei tot de mogelijkheden. Zoek de rust en stilte op of dompel je onder in het gezellige massatoerisme van een van de mooiste landen in Europa.