Kamperen in het Lake District

21 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kamperen in het Lake District

Alle 21 campings bekijken
 • Populaire regio's
 • Populaire plaatsen

Kamperen in het Lake District

Camping Park Cliffe
Favorieten
Camping Park Cliffe

Groot-Brittanië / Engeland

ANWB Camping LogoInspectie

4.0Erg goed(1Recensie)

Honden toegestaanRestaurantBroodservice

Staanplaatsen (61)

Huuraccommodaties (23)

Alle 21 Campings
Alle 21 Campings

Feiten over camping

Aantal campings21
Beoordelingen van campings2
Gemiddelde beoordeling4.0

Gezinscampings

Bekijk alle campings

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

About Us

Het ANWB-team

Camping Park Cliffe
Camping Park Cliffe

Familiereizigers en vakantiegangers met honden die een kampeervakantie in het Lake District nemen, hebben gekozen voor een van de mooiste nationale parken van het Verenigd Koninkrijk. Een uitgestrekt merenlandschap omgeven door een prachtig bergpanorama vormen de idyllische natuur in het graafschap Cumbria in het noordwesten van Engeland. Vanwege de biodiversiteit en bijzondere biotoopkenmerken is het gebied een van de belangrijkste UNESCO-werelderfgoederen in Europa.

Bijzonderheden van kamperen in het Lake District

Met een oppervlakte van 2.172 km² biedt het Lake District in totaal 16 meren en andere waterlopen, die gasten van alle leeftijden veel recreatiemogelijkheden bieden in het schilderachtige natuurlandschap. Als u door de vele glaciale trogdalen wandelt, verschijnen hier en daar schilderachtige meren. Het Nationaal Park dankt er zijn naam aan en aan het grootste natuurlijke meer van Groot-Brittannië, Windermere. Boven de dalen lopen de bezoekers door bekkens die bedekt zijn met vijvers. Het uitzicht vanaf de campings in het Lake District reikt tot aan de uitgestrekte hoogveengebieden. Bergbeklimmers en klimmers kamperen in het Lake District vooral in de hogere berggebieden van de rotsachtige Cubrian Mountains, kortweg Fells genoemd, en nemen graag hun viervoeters mee.

Reizen

Kampeerders die vanuit Zuid-Duitsland met de camper naar het Verenigd Koninkrijk willen reizen, moeten rekening houden met meer dan één dag. Het is ongeveer 1.600 km van München naar het Nationaal Park. Gasten uit het noorden van Duitsland reizen ongeveer 1.050 km.

Als u van Keulen naar Groot-Brittannië rijdt, steekt u de grenzen van België, Frankrijk en Engeland over. Eerst volgen ze de A4 naar Aken, waarna ze bij het gelijknamige knooppunt de A44 richting Brussel/Aken-Zuid/Luik opdraaien. Nadat de vakantiegangers België hebben bereikt, rijden ze langs Brussel, Gent en Brugge en blijven ze de snelweg volgen tot ze de Franse stad Calais aan zee bereiken. Daar wordt de camper op de autotrein geladen en wordt de weg naar Dover in het Verenigd Koninkrijk gepasseerd.

De overtocht duurt ongeveer een uur. Vervolgens rijdt men bijna 60 km over de M20 tot aan de afslag van de M25 naar de luchthaven van Heathrow. Dit zou nu een geschikt moment zijn om een pauze in te lassen en eventueel Londen te bezoeken. Voor de rest van de reis volgen camperaars de M1 en M6 via Liverpool en vervolgens de A590 tot de bestemming Lake District is bereikt.

Bestemmingen in het Lake District

Kleine steden aan het meer van Windermere tot Ambleside en het aantrekkelijke Keswick zijn ideale startpunten voor wandelingen.

Idylle van het meer Windermere

Dit kleine dorp, dat gemakkelijk te voet kan worden verkend, is bijzonder schilderachtig. Het gelijknamige meer is het grootste van het land en Holehird Gardens is een prachtig aangelegd park met zeldzame planten en kleurrijke bloemen. Een wandeling rond het meer brengt u naar de oude Stott Park klosmolen, die ook een bezoek waard is.

Het hart van het Nationaal Park: Keswick aan het Derwent Water

Keswick is de beste uitvalsbasis om de meren en bergen van het Lake District te verkennen. Met zijn open ligging in de panoramische schaduw van Skiddaw, de vierde hoogste berg van Engeland, in de verbluffend mooie Borrowdale Valley, is de vakantiebestemming een levendige plaats vol kunstgaleries, cafés, restaurants en pubs. Met een theater aan zee, bezienswaardige musea en speelterreinen voor kinderen in Mirehouse is het een populaire bestemming voor gezinnen die kamperen.

Top 5 bezienswaardigheden

 • Derwent Pencil Museum: Keswick is de geboorteplaats van het eerste potlood ter wereld. U kunt er ook het langste potlood zien en de jubileumuitgave voor de koningin in een diamanten decor.
 • Wray Castle: In het gotische kasteel bij Ambleside kunnen kinderen door de kasteelkamers ravotten en kunnen volwassenen in het museum meer te weten komen over het gebouw.
 • Mirehouse & Gardens: Het prachtige park in Keswick met een Engelse tearoom dateert uit 1666.
 • Brantwood: Bezoekers wandelen door de museumzalen van John Ruskin in Coniston en genieten van de schilderachtige omgeving van het landgoed aan het meer.
 • Dove Cottage: Het huis en museum van een van Engelands beroemdste dichters, William Wordsworth.

Top 2 insider tips

 • Cursus Engels met stijl: Nergens kunt u uw Engelse vaardigheden mooier en professioneler verbeteren dan in de taalschool van Nab Cottage. Professoren en studenten ontmoeten elkaar in een oude boerderij uit de 15e eeuw en geven les of leren perfect Oxford Engels.
 • Halloween in het kasteel: Niet alleen de kleintjes krijgen kippenvel als ze luisteren naar de sprookjes die het poppentheater in het historische Wray Castle tijdens Halloween vertelt. Het publiek zit gespannen in de denkbeeldige kasteeltuin, luistert naar de spannende muziek en is gefascineerd door de lichtreflecties terwijl de boze geesten binnen de kasteelmuren van het gotische kasteel hun kattenkwaad uithalen.

Activiteiten en excursies

Wandelingen, wandelingen en korte bergtochten door het prachtige landschap van het Nationale Park zijn de juiste vrijetijdsbesteding in het Lake District voor actieve vakantiegangers. Excursies per kabelbaan of boot zullen ook kinderharten in vervoering brengen.

Wandelen in de tuin van Engeland

De meeste bezoekers verkennen het gebied tussen de Fells en de meren te voet. Met iets meer dan 200 bergen en heuvels kan iedereen zijn eigen speciale pad of route kiezen. Met uitzicht op de bergen lopen bezoekers van Ulverston naar Lowick Bridge over brede akkerbouwvelden. De volgende bestemming zou Coniston aan het gelijknamige meer kunnen zijn. Wie rond het water loopt, passeert kleine, traditionele Engelse dorpjes. Bergliefhebbers die naar Langdale gaan, bereiken de idyllische vallei met prachtige natuurimpressies.

Te water en over land

Bezoekers kunnen het prachtige landschap verkennen tijdens een ontspannende boottocht. Boten varen regelmatig over de meren Windermere, Ullswater, Coniston en Derwentwater. De Ullswater stoomboot biedt korte trips naar Glenridding, Howtown en tot Pooley Bridge. Voor iets meer bijzonders op de camping kunt u uzelf trakteren op een tochtje met de Windermere Cruise.

Evenementen

Iets om over te lachen, winterse geneugten en veel muziek bepalen het feestprogramma te midden van het prachtige natuurlandschap van het Lake District.

Oktober

 • International Comic Art Festival: tot 70 gerenommeerde kunstenaars van deze bijzondere artistieke humor komen naar Cumbria voor het evenement - een bijzondere uitwisseling tussen cultuur en comedy in het Brewery Arts Centre aan het Lake District.

November

 • Mountain Festival in Kendal: Veel activiteiten, gerenommeerde kunstenaars en veel muziek met discussiepanels bepalen het gevarieerde programma van het evenement, dat in de openlucht plaatsvindt met uitzicht op het berg- en merenlandschap. Naast een prijs voor de beste inzending in de internationale filmwedstrijd wordt ook de Boardman Tasker Prize for Mountain Literature uitgereikt.

December

 • Windermere Christmas Celebration: de feestelijke tijd van het jaar wordt ingeluid met de traditionele kerstmarkt die de straten van Windermere overspant. Terwijl plaatselijke bewoners hun lokale en zelfgemaakte producten verkopen vanuit kleine kraampjes, wordt het evenement begeleid door het Lake District Christmas Choir.

Gastronomie

De gerechten uit de Engelse keuken worden bij voorkeur geserveerd in de populaire pubs in de regio. Er zijn minder restaurantmogelijkheden, maar naast traditionele Engelse gerechten zoals eieren en spek voor het ontbijt of bubble and squeak (aardappelpuree met geschaafde boerenkool), staan voor de lunch vooral stevige vleesgerechten uit de streek op het menu.

Dankzij de vele schaapskuddes is lamsvlees, bijna rauw of gebraden, een delicatesse. De lange, slakvormige Cumberland-worst is zwaar gepeperd en populair in heel Cumbria. De plaatselijke bevolking geniet ook van de vers gevangen Borrowdale forel.

Weer

De beste tijd om te kamperen in het nationale park is tijdens de zomermaanden juli en augustus, wanneer de maximumtemperaturen oplopen tot 19. Er zijn matige temperatuurverschillen gedurende het hele jaar en het klimaat is grotendeels maritiem, zodat zelfs in de koude maanden van december tot februari de waarden nauwelijks onder het nulpunt komen.

Door de geringe hoogte van de bergen is (zeldzame) sneeuwval alleen in de winter mogelijk. In de ochtend zijn de heuvels in nevel gehuld, wat het landschap een mystieke sfeer geeft. Aan de kust is het weer streng, koud en vochtig, met harde wind, en de kans op regen moet niet worden onderschat tijdens een kampeervakantie in het Lake District.