Camping Engeland

2 personen
284 campings gevonden

Camping Engeland

Een verrassend veelzijdige kampeerbestemming: Engeland. Aan de overkant van de Noordzee kun je kiezen uit campings aan zee tot wereldstad Londen. Voor eerstgenoemde moet je in Zuidwest-Engeland zijn. Dit gebied wordt ook wel de Engelse rivèra genoemd, vanwege de warme golfstroom die ’s zomers soms tropische warmte bezorgt, compleet met palmbomen (!) en zonnige boulevards. Cornwall en Devon zijn geliefde badplaatsen. Even voor de Franse kust liggen de Kanaaleilanden, waarvan Jersy en Guernsey de grootste zijn. Ook hier is het zalig zonnebaden op de mooie en rustige stranden. Vanaf de zuidelijke campings in Engeland bereik je zo de prachtige klifkust. Rij door het golvende heuvelland en verken de graafschappen Kent, Surrey en Hampshire. Wereldstad Londen toont een heel ander gezicht van Engeland. In deze Britse metropool struikel je over de bezienswaardigheden, zoals de Big Ben, Buckingham Palace en de Tower Bridge. De meeste camping liggen in het zogeheten Greater London District, verscholen in natuur -en recreatiegebieden. Vlak bij Londen ligt het laaggelegen Oost-Engeland. Niet te missen is universiteitsstad Cambridge. De meeste campings in Oost-Engeland liggen echter bij het merengebied The Broads, een prachtig natuurgebied met moeras, vennen, bos, weide en bijzondere plant- en diersoorten.

Camping Engeland: centrale bezienswaardigheden

Ben je op zoek naar het middeleeuwse Engeland? Dan moet je kiezen voor één van de campings in Engeland in de East-Midlands. Landhuizen verscholen in de bossen en statige kastelen met hun tuinen herinneren aan de tijd van ridders en jonkvrouwen. En de bossen van Nottingham kennen we allemaal van de verhalen over Robin Hood. Liefhebbers van de Engelse countryside staan op de camping in de West-Midlands. Via kronkelende landweggetjes over groene heuvels bereik je sfeervolle dorpen, zogeheten ‘Heritage Towns’. In dit deel van Engeland staat natuur voorop en kom je tot rust.

Camping Engeland: ontdekt het noorden

Alsof er nog niet genoeg keuze is, kun je ook besluiten om de noordelijke campings in Engeland te bezoeken. Yorkshire and the Humber kent bekende steden als Leeds en York, maar verstedelijkt natuurgebied maakt zo plaats voor weids natuurgebied. Het afwisselende landschap leent zich perfect voor fiets- en wandeltochten. Dat geldt ook voor Noordwest-Engeland. Maar deze streek staat ook bekend als start van de Industriële Revolutie, dus bezoek zeker de musea hierover. Noordoost-Engeland tot slot is misschien wat minder bekend, maar daardoor lekker rustig. Toch beschikt deze regio over veel moois. Van duinen met lange zandstranden tot het ruige en lege heideland. Onderweg stuit je wellicht op de muur van Hadrianus of één van de vele kastelen. Net als voor heel Engeland geldt: de keuze is ruim genoeg.