Kamperen in een yurt

Knus maar toch ruimtelijk met een sprookjesachtig interieur en comfortabele bedden. Kamperen in een yurt is compleet anders dan in een gewone tent. Deze unieke accommodaties doen huiselijk aan en zijn van veel gemakken voorzien. Perfect voor een echte glampingervaring.

Wat is een yurt

Een yurt, of joert op zijn Hollands, is een traditionele ronde tent die wordt gebruikt door veenomaden in de droge en koude steppegebieden van Centraal-Azië. In modern Turks betekent yurt zoveel als 'thuisland' en in het Mongools wordt de tent ook wel ger genoemd. De yurt heeft een houten constructie met daaroverheen een dik viltdoek van wol en soms een extra canvaslaag om waterdicht te blijven. Opvallend is dat er geen haringen worden gebruikt om de tent vast te zetten.

Het beste van twee werelden

Geen gesjouw met tenten, ontbrekende tentstokken of leeglopende luchtbedden. Wanneer je gaat kamperen in een yurt ervaar je het beste van twee werelden; dat echte kampeergevoel én comfortabel overnachten. Je arriveert op de camping en de yurt staat opgezet voor je klaar. Kleurrijk en authentiek ingericht met echte bedden en, afhankelijk van de omvang, een sfeervolle zithoek in de yurt en mogelijk zelfs een keuken. Om de glampingervaring helemaal compleet te maken, bevindt zich bij veel yurts privé sanitair.

Ontdek de charme van het kamperen in een yurt

In de zomer en winter kamperen in een yurt

In de zomer is kamperen in een yurt een fijne manier van glamping. De vilten bekleding zorgt ervoor dat de tent goed is geïsoleerd, waardoor het binnen nooit te warm wordt. En ook in de winter zijn deze tenten een prima accommodatie. In de yurt is namelijk ruimte voor een houtkachel. In het dak zit een opening voor de pijp en dankzij het isolerende materiaal van het tentdoek blijft het binnen lekker warm.

Romantisch verblijf of samen met de kinderen

Veel campings hebben yurts in verschillende maten. Zo kun je romantisch samen kamperen in deze luxe tenten. Vakantie met het hele gezin? Kies dan een grotere variant. Wat is er nu spannender dan samen overnachten in een grote tent? Logeren in een yurt kan op veel grote campings die een ruime keus aan huuraccommodaties hebben of op een kleine camping die zich specialiseert in dit type overnachtingen. Een bijkomend voordeel van deze kampeerlocaties is dat ze vaak midden in de natuur liggen en dat er veel vermaak is voor de kinderen.


Bekijk hier al onze campings met yurts!