Overnachten in bijzondere accommodaties

Wil je eens wat anders dan met je camper, caravan, vouwwagen of tent op vakantie? Bij de ANWB kampeer je in bijzondere accommodaties! We geven je een aantal voorbeelden.

Kamperen in een yurt

Kamperen in een bijzondere accommodatie als een yurt is exotisch. Deze traditionele ronde tent uit Centraal-Azië wordt steeds populairder als glampingaccommodatie. Het kleurrijke interieur creëert een knusse sfeer. De houten constructie van de tent zorgt voor stevigheid zonder dat er haringen worden gebruikt. Het vilten tentdoek, met vaak een canvaslaag voor de waterdichtheid, beschermt 's zomers tegen de hitte en een pittige regenbui. De aanwezige houtkachel zorgt bovendien voor een geschikt kampeermiddel in de winter.

Bekijk alle yurts

Kamperen in een safaritent

Safaritenten zijn net als yurts luxueuze accommodaties. Ook hier krijg je het beste van twee werelden: authentiek tentkamperen maar ook veel comfort. Je slaapt in een echt bed en de safaritent is van alle gemakken voorzien. Er is een keuken en zithoek en de extra luxe varianten hebben zelfs airconditioning, een verwarming en een televisie. Je huurt deze bijzondere huuraccommodaties vaak met privésanitair.

Bekijk alle safaritenten

Kamperen in een boomhut

Wil je met de kinderen kamperen in bijzondere accommodaties? Kamperen in een boomhut is voor het hele gezin een groot avontuur. Je slaapt buiten en wordt 's ochtends gewekt door het geritsel van blaadjes en het gezang van vogels. Wellicht kom je een speelse eekhoorn tegen. Boomhutten zijn niet alleen stoer maar ook heel duurzaam, want ze zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Er zijn boomhutten die alleen een paar slaapplaatsen hebben en wellicht een kookplaats en/of koelkast, maar ook luxe uitvoeringen die volledig zijn ingericht. Deze boomhutten bevinden zich vaak op vijfsterrencampings.

Bekijk alle boomhutten

Kamperen in een pipowagen

Wil je kamperen in een bijzondere accommodatie met je partner? Pipowagens zijn niet alleen nostalgisch maar ook zeer romantisch. Deze knusse huuraccommodaties hebben een echt bed, elektriciteit en stromend water. In een grotere pipowagen zit zelfs een keuken en zithoek. Allemaal hebben ze ook een kleine veranda om samen te genieten van een prachtige zonsondergang. De luxe varianten hebben soms zelfs een ingebouwde douche en toilet.

Bekijk alle pipowagens

Kamperen in een tipi

Niks geen saaie en degelijke tent van de outdoorwinkel: kamperen in een tipi is origineel en glamoureus. Dit is authentiek kamperen midden in de natuur, maar dan wel op zeer comfortabele wijze. De kegelvormige tent is stevig door de houten palen en het canvasdoek zorgt 's zomers voor een aangename temperatuur terwijl je tegelijkertijd goed beschermd bent tegen een fikse regenbui. Veel tipi's hebben een kleine keuken en mogelijk zelfs een zithoek, afhankelijk van de grootte van de tent.

Bekijk alle tipi's

Kamperen in een bubbeltent

Tegenwoordig kan je zelfs slapen in je eigen bubbel…tent. Je slaapt in een echt bed en de tent is van alle gemakken voorzien. Vaak is er een keuken en ook een fijne loungehoek binnen én buiten. Menig volwassene slapen er, net als de kinderen, zoals thuis. Ze zijn er in verschillende soorten en maten.

Bekijk alle bubbeltenten

Kamperen in een drijvende hut

Glampingtenten, lodges, boomhutten, tiny houses: het overnachten op campings wordt steeds leuker! Ook zijn er mogelijkheden om te overnachten op het water in een drijvende hut: van alle gemakken voorzien. Bij de ANWB zoek, vergelijk en boek je gemakkelijk een aanbod aan drijvende hutten!

Bekijk alle drijvende hutten

Kamperen in een hut op palen

De naam geeft het al aan: in een hut op palen slaap je wat hoger boven de grond. Soms heeft dit praktische redenen, omdat de accommodatie bijvoorbeeld dicht langs de kust staat. Anderzijds kijk je tijdens een overnachting in een hut op palen vaak over het campingterrein heen. Spectaculaire kampeervakantie gegarandeerd!

Bekijk alle hutten op palen

Andere bijzondere huuraccommodaties

Naast bovengenoemde huuraccommodaties zijn er ook campings waar je logeert in een groot wijnvat, een omgebouwde container, een boot of een rustieke trekkershut. Wil je ook bijzonder kamperen? Bekijk het aanbod van de ANWB. Er is altijd een bijzondere huuraccommodatie op een camping die past bij jouw persoonlijke behoeften!

Bekijk alle campings met huuraccommodaties