Campings in Rome aan zee

  • Campings die direct aan zee gelegen zijn
  • Voor liefhebbers van strand, zee & zon
  • Populaire campings, dus reserveer snel

Campings in Rome aan zee

2 personen
2 campings gevonden
<
1
>

Cultuur en historie op de camping in Rome aan zee

Combineer een strandvakantie met een bezoek aan de stad vanaf een camping in Rome aan zee. In de regio Lazio liggen diverse badplaatsen waar je rustig kampeert met de hoofdstad binnen handbereik. In deze wereldstad bezichtig je tal van bezienswaardigheden uit de Romeinse tijd te midden van de bruisende Italiaanse cultuur.

Genieten van zon, zee en strand

Er liggen diverse campings in Rome aan zee, van kleinschalige kampeergelegenheden tot grote terreinen voorzien van waterparken en andere faciliteiten. De campings liggen allemaal dichtbij de Middellandse Zee, waar je een frisse duik neemt, geniet van een boek op het strand of met de kinderen een zandkasteel bouwt. Ook onderneem je er watersporten of bezoek je het centrum van de badplaats, waar je historische gebouwen bezichtigt, langs winkeltjes struint en neerstrijkt op een terras.

Vanaf de camping naar Rome

In Rome bezoek je de belangrijkste monumenten uit de Romeinse tijd, zoals het schitterende Colosseum en het Pantheon. Vaticaanstad is een onafhankelijk staatje, waar je het Sint-Pietersplein en de Sint-Pietersbasiliek bezoekt. Op het Piazza del Spagna bevinden zich de beroemde Spaanse Trappen, waar in de lente bloemen worden geplaatst. De Engelenburcht aan het einde van de Engelenbrug was ooit een mausoleum en pauselijke schatkamer. Vanaf een camping in Rome aan zee kun je deze wereldstad meerdere dagen bezoeken: aan één dag heb je niet voldoende.