Campingplatz Mühlenhof Sylt
Duitsland / Sleeswijk-Holstein / Sylt-Stadt
(29Recensies)
Uitstekend10% vroegboekkorting
Boek nu-
-
14.400+ campings
196.700+ beoordelingen
Actueel & betrouwbaar
Geïnspecteerd door ANWB
Aantal campings | 14 |
---|---|
Beoordelingen van campings | 317 |
Gemiddelde beoordeling | 4.1 |
Voor de kust van Sleeswijk-Holstein en Nedersaksen nodigen de Noordzee-eilanden uit tot kamperen met het hele gezin. Noord-Friese eilanden zoals Sylt, Amrum en Föhr of de Oost-Friese eilanden Norderney en Borkum bieden met hun fijne zandstranden, kleine stadjes en korte afstanden de beste voorwaarden voor wie op zoek is naar ontspanning. Ook watersporters komen aan hun trekken. Zwemmen in de golven van de Noordzee is net zo leuk als surfen en zeilen.
Een kampeervakantie aan de Noordzee is een onvergetelijke ervaring, vooral voor gezinnen met kinderen. Veel campings op de Noordzee-eilanden liggen in idyllische duinlandschappen of aan de kust en bieden directe toegang tot de omliggende stranden. Terwijl de speeltuinen en het animatieaanbod op de camping voor vermaak zorgen, staan aan zee activiteiten als zandkastelen bouwen en schelpen verzamelen centraal.
Ouders kunnen zich ook ontspannen door te wandelen in de frisse zeelucht en zich concentreren op het hier en nu. Campings aan de Waddenzee beloven een bijzondere aantrekkingskracht. Hier kun je elke twaalf uur de getijden zien veranderen, waarbij de zee zich bij eb bijna volledig terugtrekt en het waterpeil bij vloed geleidelijk weer stijgt.
Afhankelijk van de locatie leiden verschillende routes naar de Noordzee-eilanden. De eerste manier om Sylt te bereiken is vanuit Hamburg via de snelweg A7, ongeveer 200 km ten noorden van Niebüll. Daar begint de Sylt Shuttle, een autotrein die het vasteland via de Hindenburgdamm met het eiland verbindt. Caravans zijn over het algemeen toegestaan, maar er kunnen om veiligheidsredenen beperkingen gelden voor campers met dakluiken of panoramadaken. Vooraf reserveren wordt aanbevolen.
De beste manier om Amrum en Sylt te bereiken is met de autoveerboot vanuit Dagebüll. De haven is vanuit Hamburg bereikbaar via de A23 naar Heide en dan via de Bundesstraße 5. Vooral in het weekend en tijdens de zomervakantie moet op alle routes rekening worden gehouden met een toename van het verkeer.
De Oost-Friese eilanden zijn ook door veerverbindingen met het vasteland verbonden. Neem de A31 naar Emden, waar de veerboot naar Borkum vertrekt, of ga verder via de B210 en B72 naar Norddeich, de vertrekplaats van de schepen naar Norderney. De andere eilanden zijn grotendeels autovrij en niet per caravan te bereiken.
De Noord-Friese eilanden Sylt en Amrum en het Oost-Friese eiland Borkum behoren tot de populairste Noordzee-eilanden. Hoewel ze qua landschap slechts weinig verschillen, spreken ze verschillende interesses aan.
Als u een strandvakantie wilt combineren met sightseeing, moet u naar Sylt gaan. Het grootste van de Noord-Friese eilanden is een ontmoetingsplaats voor de high society, met sterrenrestaurants, een jachthaven en promenades.
Maar het eiland heeft ook andere attracties te bieden. Het 40 km lange zandstrand aan de westkust nodigt uit tot zonnen en wandelen langs het water, terwijl het recreatiebad Sylter Welle bij elk weertype zwemplezier biedt. Ook bezienswaardig zijn het Sylt Aquarium, dat inzicht biedt in de plaatselijke onderwaterwereld in Westerland, en de zwart-witte vuurtoren van Kampen.
De afwisselende landschappen maken Amrum tot een gewilde bestemming voor natuurliefhebbers. Aan de westkust wacht het tot 1,5 km brede Kniepsand op zonaanbidders jong en oud, terwijl wandelaars de centrale duinlandschappen op boardwalks kunnen verkennen. Het symbool van het eiland is de vuurtoren van Amrum, ongeveer 2 km ten westen van Wittdün. Zijn uitkijkplatform belooft een panoramisch uitzicht dat bij goede omstandigheden tot Föhr en Sylt reikt.
Het meest westelijke en tevens grootste Oost-Friese eiland is een erkend kuuroord dankzij het lage pollen- en zeeklimaat en scoort niet alleen punten voor zijn stranden en uitgebreide wandelpaden, maar ook voor zijn gevarieerde evenementen.
Naast het traditionele paasvuur of het Pinksterfestival op de zaterdag voor Pinksteren zijn ook nieuwe attracties zoals het jaarlijkse vliegerfestival in augustus erg populair.
Naast ontspannen op het strand bieden de Noordzee-eilanden ook een breed scala aan activiteiten en excursies. Het aanbod varieert van wadlopen en watersporten tot boottochten naar de naburige eilanden.
Wadlopen is een unieke ervaring voor het hele gezin. Bij eb neemt een ervaren gids u mee de Waddenzee op, waar u door waddenpaden kunt waden en het fascinerende landschap kunt ervaren met boeiende informatie over getijden, wadpieren en strandkrabben.
Er worden wadlooptochten aangeboden, bijvoorbeeld tussen Amrum en Föhr, naar de Noord-Friese Halligen of tussen Norderney en het vasteland.
De hoge deining en de uitgesproken branding maken de Noordzee-eilanden tot een paradijs voor surfers. Beginners en gevorderden kunnen in verschillende cursussen de nodige vaardigheden leren of ontwikkelen. Stand-up paddling, kajaktochten en zeiltochten ronden het aanbod af.
Door de nabijheid van de afzonderlijke eilanden is het mogelijk om in het kader van een excursie de buureilanden te leren kennen. Vooral tussen Amrum, Föhr en Sylt is er druk scheepvaartverkeer, dat de eilanden meerdere keren per dag bij hoog water met elkaar verbindt en ook rondvaarten naar de omliggende Halligen-eilanden aanbiedt.
Ook op de Oost-Friese eilanden worden excursies per boot aangeboden, bijvoorbeeld van Norderney naar Spiekeroog en Baltrum of naar de populaire zeehondenbanken.
De keuken van de Noordzee-eilanden wordt gekenmerkt door regionale producten. Wie zelfvoorzienend wil zijn, vindt in kleine boerderijwinkels verse zuivelproducten, groenten en fruit van eigen bodem en zelfgebakken producten.
Vissers bieden hun vangst ook rechtstreeks te koop aan in de havens. Een zakje garnalen of een visbroodje zijn erg populair, en ook in de restaurants op de eilanden domineren visgerechten zoals maties of scholfilet met gebakken aardappelen.
Een typische lekkernij op de Oost-Friese eilanden is de Oost-Friese thee, die in de cafés wordt geserveerd samen met een stuk zelfgebakken cake. Vooral na een lange strandwandeling zorgt de mix van verschillende soorten zwarte thee, rotssnoep en room voor rustgevende ontspanning.
De Noordzee-eilanden liggen in de invloedssfeer van de westenwindzone en de Golfstroom, die verantwoordelijk zijn voor milde winters en gematigd warme zomers. Vooral in de herfst en winter kan de regio te maken krijgen met meer regenval en stormen.
De beste tijd voor strandvakanties zijn daarom de zomermaanden van juni tot augustus, wanneer de temperaturen kunnen oplopen tot meer dan 25°C en de kans op neerslag het kleinst is. Ook de watertemperatuur piekt in deze periode tot 20°C.
Wie de eilanden vooral wil bezoeken om te wandelen en te ontspannen kan er ook voor kiezen om in het voorjaar te komen, wanneer de bloeiende natuur een extra attractie biedt.