Camping Terschelling

2 personen
112 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Terschelling

Een camping op Terschelling biedt toegang tot prachtige natuur en wandel- en fietsroutes. Het is echter niet alleen een bestemming voor rustzoekers. De dorpen staan bol van de kroegen, restaurants en cafés. Buiten de gezelligheid is er ook veel historie en cultuur te proeven. Houd je van actie? Ga dan surfen, vliegeren of zeilen.

Natuur

Een camping op Terschelling is een toegangspoort naar gevarieerde natuur. Er zijn veel wandel- en fietspaden, waar auto’s niet mogen komen. Daarom is het aan te raden een fiets mee te nemen of te huren.

Bijna 80% van het eiland bestaat uit duin- en kwelderlandschap. Beroemd is het natuurreservaat de Boschplaat, waar bijzondere zoutwaterplanten groeien. Hier komt een ongelofelijke variatie aan vogels en vlinders voor. Honderden trekvogels strijken hier in het voor- en najaar neer om te broeden. Ook groeit er het grootste bos van het Waddengebied.

Strand

Terschelling heeft dertig kilometer aan brede zandstranden. Als je van gezellige stranden met paviljoens, ijskramen en restaurantjes houdt ben je hier aan het juiste adres. Vanaf je camping op Terschelling ben je echter ook zo bij een meer afgelegen strand, waar je volledig tot rust komt.

De stranden nodigen ook uit tot allerlei activiteiten. Ga bijvoorbeeld paardrijden of vliegeren. Ook wordt er veel gesurfd. Op het Groene Strand kan dit zonder vergunning. Ook kitesurfen is populair. Er zijn ook stranden onder toezicht, waar je je kinderen met gerust hart kan laten spelen.

Campings Terschelling: verken de naastgelegen dorpen

Terschelling kent een aantal gezellige dorpen. Het is zeker de moeite waard om je camping op Terschelling even te verlaten en hier een bezoek aan te brengen. Het grootste dorp is West-Terschelling, door de bewoners ‘West’ genoemd. Het heeft een prachtig oud gedeelte met karakteristieke haven, waarvandaan op garnalen wordt gevist. Hier vind je ook het symbool van het eiland: de meer dan 400 jaar oude vuurtoren de Brandaris. Het dorp heeft verder vele winkels, restaurants en enkele musea. Als je het dorp uitloopt of –fietst, sta je midden in de natuur.