Kamperen in de Spessart

30 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kamperen in de Spessart

Alle 30 campings bekijken
  • Populaire regio's

Kamperen in de Spessart

Main Glueck Camping
Favorieten
Main Glueck Camping

Duitsland / Beieren

3.0(3Recensies)

Dichtbij het strandZwembadHonden toegestaan

Staanplaatsen (150)

Seecamping Mainflingen
Favorieten
CKE discount
Alle 30 Campings
Alle 30 Campings

Feiten over camping

Aantal campings30
Beoordelingen van campings245
Gemiddelde beoordeling3.8

Kleine en charmante campings

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

About Us

Het ANWB-team

Main Glueck Camping
Main Glueck Camping

Het middelgebergte Spessart strekt zich uit over Beieren en Hessen tussen de Rhön, de Vogelsberg en het Odenwald en is een droombestemming voor natuurkamperen en kamperen in de bergen. Pittoreske dorpjes vormen samen met een betoverend decor van bergen, rivieren, bossen en meertjes een aantrekkelijk geheel. De Spessart laat niets te wensen over voor kampeerders met gevoel voor natuurromantiek en waardige ontspanning in de natuur.

Bijzonderheden van de camping in het Spessart

De rivieren Main, Kinzig en Sinn en talrijke eiken- en beukenbossen bepalen het dromerige landschap, dat ook ronde bergtoppen en uitgestrekte cultuurlandschappen omvat. Het Spessart is een schatkamer van superlatieven: op een oppervlakte van 2.440 km² verenigt de regio twee natuurparken, vijf landschapsbeschermingsgebieden, 84 natuurreservaten en 170 bergen en hoogtes. Kamperen in het Spessart staat voor onuitputtelijk natuurgenot in de dunbevolkte regio tussen Hessen en Beieren, en de campings in het Spessart zijn vaak idyllisch gelegen midden in het groen. Uitstapjes naar schilderachtige dorpen en steden, zoals de hoofdstad van het Spessart, Aschaffenburg, ronden een kampeervakantie in dit natuurparadijs af en laten de bezoeker kennismaken met de cultuur en de keuken van de regio - onvergetelijke indrukken voor het hele gezin.

Aankomst

Het Neder-Frankische dorp Wiesen ligt centraal in de regio Spessart en direct aan de Beiers-Hessische grens. Het biedt gezellige pleisterplaatsen en cultuurhistorische monumenten. Frankfurt am Main: De rit vanuit Frankfurt over de A 3 bedraagt ruim 66 km. De reis voert langs de steden Offenbach en Aschaffenburg. De verzorgingsplaats Weiskirchen Süd heeft een tankstation en een restaurant en is daarom ideaal voor een langere pauze. Stuttgart: De bezoeker rijdt 205 km over de A 81 van Stuttgart naar Wiesen. Het weidse landschap tijdens de reis biedt de reiziger een dromerig decor. De verzorgingsplaats Wunnenstein-Ost biedt onderweg heerlijke verfrissingen. Dortmund: De 260 km lange rit naar Wiesen via de A 45 wordt gekenmerkt door dichte bossen. De route passeert Lüdenscheid, Siegen en Giessen. Een pauze wordt aanbevolen op de verzorgingsplaats Dollenberg bij Herborn. München: De reis vanuit München is 359 km over zowel de A 9 als de A 3 en voert langs Ingolstadt, Neurenberg, Erlangen en Würzburg. De afwisselende landschappen van bosgebieden en cultuurlandschappen bieden zeer mooie uitzichten. Reizigers kunnen na Erlangen op de verzorgingsplaats Steigerwald Nord stoppen voor een verfrissing.

Bestemmingen in de Spessart

De regio Spessart telt een groot aantal dromerige nederzettingen en oude stadjes met historische centra. Als vertrekpunt voor een reis door vervlogen tijden biedt de regio de bezoeker een schat aan mogelijkheden.

Aschaffenburg

De stad met zijn 70.000 inwoners ligt aan de westelijke grens van de regio Spessart en heeft naast rustieke vlooienmarkten, kermissen en de weekmarkt het hele jaar door spannende evenementen. In Aschaffenburg draait het dan ook om festivals, concerten, tentoonstellingen, cabaret en theater. Architectonisch en cultureel gezien betovert Aschaffenburg met het prachtige paleis Johannisburg en idyllische parken. Schönbusch bijvoorbeeld, een park uit de 18e eeuw, met het gelijknamige kasteel, een oude stenen boogbrug en een betoverend stelsel van beekjes en vijvers.

Gelnhausen

Keizer Barbarossa stichtte in 1170 de ooit belangrijke keizerstad Gelnhausen. Om de regeringszetel te kunnen veranderen, liet de keizer er een keizerlijk paleis naast bouwen. Het gebouw diende als jachtslot en als residentie voor belangrijke ontvangsten en voor representatieve doeleinden. Het keizerlijk paleis kan vandaag de dag nog steeds bezocht worden. Verder biedt Gelnhausen zijn bezoekers mooie vakwerkhuizen en mooie straatjes, een goed bewaarde stadsmuur en authentieke herbergen met hartig eten, bier en cider.

Activiteiten en excursies

De weelderige bossen en de vele bergen en hoogten maken de Spessart tot een uitstekende wandel- en klimbestemming. Naast een groot aantal andere vrijetijdsactiviteiten is vooral een riviercruise op boten als de Maintal-Bummler aan te bevelen, waarbij bij een goede maaltijd van het prachtige landschap kan worden genoten.

Wandeling naar de Ludwigsturm

Een idyllische rondwandeling op de Johannesberg verkwikt de zintuigen en activeert de bloedsomloop. De tocht begint in Rückersbach en voert over meestal goed geasfalteerde paden naar de aloude Ludwigsturm-toren en vervolgens naar de Berggasthof Hahnenkamm. Het uitzicht op weiden en wijngaarden is net zo'n onderdeel van deze gematigd moeilijke wandeling als kasteel Wasserlos. De tocht biedt vele zeer goede fotomotieven die de wandeltocht tot een indrukwekkende belevenis maken.

Boottocht op de Main

Uw ziel laten bengelen en op het ritme van de Main genieten van de wilde natuurromantiek van het Spessart - waar kan dat beter dan tijdens een uitgebreide boottocht op de Main? Het betoverende panorama biedt uitzicht op kerken, kastelen, kloosters, vakwerkstadjes, wijngaarden en beboste hellingen. Een boottocht is een zinnelijke belevenis die wordt aangevuld met het genot van een heerlijke keuken aan boord. U kunt in- en uitstappen bij verschillende haltes onderweg: Aschaffenburg, Marktheidenfeld am Main, Lohr am Main en Gemünden am Main zijn er slechts enkele van.

Gastronomie

De keuken van het Spessart heeft specialiteiten als houtskoolvlees en Spessartforel te bieden, en de koks van de regio maken ook graag gebruik van traditionele Hessische en Beierse recepten waarin knoedels, worst en kool een belangrijke rol spelen. Als bosregio kan het Spessart heerlijke seizoensgebonden, stevige wildgerechten serveren zoals hertenpeper en hertenzadel, vergezeld van wilde paddenstoelen zoals cantharellen, eekhoorntjesbrood of morilles. De moderne keuken van het Spessart biedt vaak eigentijdse en trendy creaties met producten uit de regio: bijvoorbeeld sappig vlees van biologische kwaliteit en lokaal geteelde groenten - basisingrediënten voor originele creaties die de smaakpapillen van de bezoekers verwennen met nieuwe en innovatieve smaken.

Beste tijd om te reizen

Frisse zomers en gematigd koude winters kenmerken het middelgebergteklimaat van het gematigd oceanische type en maken een verblijf op de campings in de Spessart het hele jaar door tot een genoegen. De grootte van de Spessart maakt echter verschillende klimaatinvloeden mogelijk. Zo profiteren de randgebieden van het klimaat van het hoofddal, terwijl de hoger gelegen gebieden en de centrale zones frisser zijn. De klimaatverschillen binnen het Spessart, die deels sterk variëren, komen onder andere tot uiting in de sneeuwklokjesbloei. Deze begint in het hoofddal half februari tot begin maart en in de hoger gelegen gebieden pas eind maart. Dankzij de uitgestrekte bosgebieden is de luchtvochtigheid meestal overal relatief hoog en leidt dit vaak tot de vorming van nevelige wolken langs beken en in veldweiden.