3.4 sterren

Camping De Otterberg

NederlandDrentheWijster  (sitecode 99605)

Camping De Otterberg

NederlandDrentheWijster
4 sterren
Erkend

De familiecamping ligt in een natuurlijke omgeving. De standplaatsen bevinden zich op door bomen en struiken omgeven kampeervelden. Er zijn een vis- en een kanovijver en een prehistorische grafheuvel op het terrein. Bij de manege naast de camping kunnen campinggasten hun paard stallen of paardrijlessen nemen. Skelters zijn te huur. De camping heeft een afwisselend recreatieprogramma. Er is een eenvoudig zandstrand. Een speeltuin en sanitairgebouw liggen vlakbij.

Omgeving

Gelegen in het hart van Drenthe is Camping De Otterberg een ideale uitvalsbasis om de mooiste en interessantste plekken van de provincie te ontdekken.

Nationaal Park Dwingelderveld
Fietsers en wandelaars opgelet: op enkele kilometers van de camping ligt Nationaal Park Dwingelderveld. Dit grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa is een feest voor recreanten en trakteert je op uitgestrekte heidevelden, oude bossen, jeneverbessen en stille vennetjes. Als je gelukt hebt, ontmoet je de schaapsherder met zijn grazende kudde.

Orvelte
In een kwartier rijd je vanaf De Otterberg naar Orvelte. Dit Drentse oerdorp barst van de historische bezienswaardigheden en ademt de sfeer uit van een 19e eeuws esdorp. Kenmerkend voor het

piepkleine en autovrije museumdorp zijn de Saksische boerderijen, nostalgische winkeltjes, bijzondere demonstraties en keienstraatjes.

Hoogeveen en Assen
Ga je liever naar de grote stad? Met Hoogeveen en Assen heb je keuze uit twee gezellige steden op 15 tot 25 minuten rijden.

Hunebedcentrum Borger
Gigantische stenen uit de IJstijd, zwervende mammoeten over de Drentse toendra en onverschrokken hunebedbouwers: in dit archeologisch museum komt de prehistorie tot leven. Hier loop je achteloos boerderijen binnen van de steentijd tot de ijzertijd en pik je en passant 150.000 jaar Drentse geschiedenis mee.

Attractiepark Drouwenerzand
Ook leuk voor het gezin is een uitstapje naar Attractiepark Drouwenerzand. Dit park richt zich op families met kleine kinderen en heeft veel leuke gezinsattracties. Toegang tot het attractiepark is inclusief eten en drinken.

Wildlands Adventure Zoo Emmen
In deze avontuurlijke dierentuin maak je een wereldexpeditie in één dag. Hier survival je in de jungle, ga je op safari in Afrika en verken je ijskoud het poolgebied. Oftewel: in dit prachtige park val je van de ene in de andere verbazing.

Lees meer over Drenthe

Naar accommodaties