3 sterren

Camping Midden Drenthe

NederlandDrentheWesterbork  (sitecode 72816)

Camping Midden Drenthe

NederlandDrentheWesterbork
3 sterren
CharmeErkendCKEGreenKey

De parkachtige camping grenst aan het Oranjekanaal. De staanplaatsen bevinden zich op gevarieerde, door middelhoge heggen, struiken en bomen omzoomde velden. Er zijn een kleine dierenweide en een trampoline. De camping heeft het keurmerk Green Key en is geschikt voor rustzoekers en gezinnen met jonge kinderen. In het kanaal kan worden gevist.

Gezinsvakantie in de natuur op Camping Midden Drenthe

Camping Midden Drenthe bij Westerbork is een groene camping waar veel rustzoekers, natuurliefhebbers en gezinnen met jonge kinderen komen. De parkachtige camping grenst aan het Oranjekanaal en is een prettige uitvalsbasis om een paar van de mooiste Nederlandse natuurgebieden te ontdekken.

Kampeerveldjes met ruime staanplaatsen

Wanneer je met de tent, caravan of camper op Camping Midden Drenthe komt kamperen, kies je voor een basisplaats of een comfortplaats. De basisplaatsen liggen op kampeerveldjes met een watertappunt en alle plekken hebben een stroomaansluiting van 6 ampère. Je kiest zelf voor een plekje met ochtend-, middag-, of avondzon. Wil je wat meer luxe? De comfortplaatsen hebben een oppervlakte van ruim 135 vierkante meter en een stroomvoorziening van standaard 8 ampère, wat is te verhogen tot maximaal 16 ampère. Daarnaast maak je gebruik van een eigen watertappunt en -afvoer. Voor campers zijn er ruime verharde staanplaatsen met uitzicht op het groene Drentse landschap. Kampeerders zonder eigen kampeermiddel kunnen terecht in een stacaravan of trekkershut.

Fietsverhuur en fietsenschuur

Met de fiets ontdek je eenvoudig de groene omgeving van Camping Midden Drenthe. Bij de receptie huur je (kinder)fietsen, kinderstoeltjes en skelters. Op de camping staat een fietsenschuur waarin je jouw eigen fiets veilig op kunt bergen. Neem je je elektrische fiets mee naar de camping? Je laadt de accu eenvoudig op in de fietsenschuur.

Veel voorzieningen in de buurt

Door de centrale ligging van de camping heb je een ruime keuze aan restaurants. De camping ligt in de driehoek Assen–Emmen–Hoogeveen en op een steenworp afstand van de authentieke dorpjes Westerbork en Orvelte. Hier vind je niet alleen veel restaurants, maar ook supermarkten waar je inkopen doet voor een gezellig avondje barbecueën.

Omgeving

Herinneringscentrum Kamp Westerbork en hunebedden bij Camping Midden Drenthe

Herinneringscentrum Kamp Westerbork ligt op fietsafstand van Camping Midden Drenthe. Vanaf deze plek zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog duizenden joodse Nederlanders met de trein afgevoerd naar vernietigingskampen. Bij het monument is jaarlijks een herdenking op 4 mei en je kunt het herinneringscentrum het hele jaar door bezoeken.

Vanaf Camping Midden Drenthe maak je ook een interessante fietstocht over de Hunebed Highway. Deze weg voert je dwars over de Hondsrug langs de prehistorische stenen grafkamers. In Drenthe zijn er meer dan vijftig te vinden.

Lees meer over Drenthe

Naar accommodaties