Vakantiehuizen op Ameland

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen op Ameland

2 personen
0 campings gevonden
Er zijn geen campings gevonden die voldoen aan je zoekcriteria. Wijzig de zoekfilters om verder te zoeken.

Geniet in een vakantiehuis op Ameland

Een vakantiehuis op Ameland is een uitstekende keuze. Het is namelijk een schitterende plek voor een heerlijke vakantie. Geniet van de zuivere zeelucht en een weidse omgeving. Zodra je op Ameland aankomt, valt er een last van je af, want je waant je er in een compleet andere wereld. Hier kom je helemaal tot rust in een verrassend mooie omgeving. Waar je ook bent, je wordt altijd omringd door een prachtig stukje natuur.

Waddeneiland met eigen sfeer

Ameland is een fascinerend Nederlands Waddeneiland en heeft een heel eigen sfeer. Of je er nu rondstruint, geniet op het strand of in de historie duikt; Ameland is een perfecte vakantiebestemming voor rust- en natuurzoekers. Het eiland kent zelfs een lokaal dialect en dit wordt nog volop gesproken. Een uitstekende reden om een wandeling te maken door de dorpjes om hier iets van mee te krijgen.

Bezoek de Commandeurswoningen in Hollum

Hollum is de bekendste plaats op het eiland en kenmerkt zich door een rijk verleden. Dat zie je onder andere terug in de Commandeurswoningen, historische huizen uit de zeventiende en achttiende eeuw met rijk versierde gevels. De versieringen refereren aan de vroegere walvisvaart. De huizen zijn nog in perfecte staat en bij uitstek geschikt voor het maken van een aantal prachtige foto's.

Dompel je onder in Buren

Buren is het jongste dorp op Ameland en heeft diverse winkels en musea. Stap eens binnen in het Landbouw- en Juttersmuseum Swartwoude. Hier zie je hoe inwoners leefden in de negentiende eeuw en zich vooral bezighielden met landbouw en strandjutten. In het museum vind je allerlei interessante informatie over die bezigheden en ga je helemaal terug in de tijd. Het museum is een absolute aanrader tijdens je verblijf in een vakantiehuis op Ameland.

Dwaal rond in natuurgebied het Oerd

Houd je van wandelen en fietsen? Dan zit je in een vakantiehuis op Ameland helemaal goed. Natuurgebied het Oerd is een perfecte locatie voor een lange en bijzondere wandeling. Hier vind je de 24 meter hoge Oerdblinkert, de hoogste duin op het eiland. Let wel: het Oerd is een vogelbroedgebied en dat betekent dat je er in het voorjaar niet terecht kunt. Met een beetje geluk tref je tijdens de andere seizoenen vogels zoals de stormmeeuw, maar bijvoorbeeld ook de blauwe en bruine kiekendief.