Boerderijcamping Old Huystra State

NederlandFrieslandMorra  (sitecode 77555)

Boerderijcamping Old Huystra State

NederlandFrieslandMorra
KleinCKE

De boerderijcamping ligt in een landelijke omgeving aan de rand van het dorp, direct aan vis- en vaarwater. De staanplaatsen liggen naast elkaar langs een verhard pad, achter de boerderij. Het terrein is omzoomd door hoge bomen en struiken. Het sanitair is ruim en schoon. Men verhuurt fietsen en kano's.

Ontspannen kamperen in Noordoost-Friesland op Boerderijcamping Old Huystra State

Boerderijcamping Old Huystra State is ideaal voor fietsers en wandelaars die de kust van Noordoost-Friesland gaan ontdekken. Rustzoekers profiteren van goede voorzieningen en de ligging in de buurt van het strand.

Ruime staanplaatsen met fraai uitzicht

Je kampeert op deze kleine camping met de caravan, vouwwagen of camper op een ruime staanplaats in een landelijke omgeving. Tentkampeerders verblijven op een apart veld. Vanaf elke staanplaats kijk je uit over de weilanden met grazende koeien en paarden. De kampeerplaatsen zijn ruim, waardoor er veel bewegingsvrijheid en er plek voor een voortent of luifel is. Een natuurlijke afbakening van bomen en struiken zorgt voor wat beschutting. Er worden geen huuraccommodaties aangeboden.

Van themamaaltijden tot genieten op het terras

Deze camping heeft luxe sanitair met vloerverwarming. Verder is er een wasserette en gratis wifi. In de kantine of op het terras kom je op adem met een warm of koud drankje en zelfgemaakt ijs. Er worden regelmatig themamaaltijden geserveerd, zoals groepslunches of een barbecue. In vijf minuten ben je met de auto in Anjum. Hier zijn enkele restaurants en een supermarkt. In Dokkum, op tien minuten rijden, is het aanbod van horeca en winkels groter.

Vermaak tussen de dieren

Boerderijcamping Old Huystra State heeft geen uitgebreid animatieprogramma. Toch vervelen de kinderen zich niet, want de boerderij houdt schaapjes en er is een paardenfokkerij. Op het terrein vermaken de kleintjes zich in de speeltuin en de oudere kinderen leven zich uit op het sportveld. Er is ook een jeu-de-boulesbaan. Door de ligging aan de Moarster Feart worden hobbyvissers op hun wenken bediend, met alle ruimte om de hengel uit te werpen. De camping verhuurt fietsen en kano's voor de sportieve kampeerder.

Omgeving

Van Boerderijcamping Old Huystra State naar de Waddeneilanden

Boerderijcamping Old Huystra State is een mooi startpunt voor een bezoek aan de prachtige Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog. De totale reistijd naar deze eilanden bedraagt ongeveer 1 uur inclusief overtocht. Onderweg spot je mogelijk zeehondjes en geniet je van het uitzicht.

Het kampeerterrein ligt op een steenworp afstand van nationaal park Lauwersmeer. Dit veelzijdige natuurgebied is een heus vogelparadijs, met bijzondere soorten, waaronder de zeearenden, lepelaars, grauwe franjepoten en steltkluten. De meer dan honderd verschillende vogelsoorten leven en broeden in een afwisselend landschap van water, eilanden, rietvelden, bossen en graslanden.

Lees meer over Friesland