Camping Hilarides

NederlandFrieslandPingjum  (sitecode 65784)

Camping Hilarides

NederlandFrieslandPingjum
Klein

Landelijk gelegen recreatieboerderij met beschutte plaatsen op drie velden. Op de meeste plaatsen kan de auto bij de tent worden geparkeerd. Er zijn pony’s en kleinvee voor de kinderen. De slechtweerruimte heeft een tv. De camping ligt aan de fietsroute rond het IJsselmeer en aan de Halsbân wandelroute. Ook is het een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan Makkum, Harlingen, Bolsward, Franeker of Workum.

Kamperen in Friesland op de kleine Camping Hilarides

Camping Hilarides is een sfeervolle minicamping in Friesland, en ligt tussen Makkum en Harlingen. Op de camping zelf geniet je van rust en ruimte terwijl er in de omgeving zeer veel activiteiten mogelijk zijn, van wandeltochten en fietstochten tot zeilen en varen.

Kampeerplekken bij de recreatieboerderij

Camping Hilarides is niet alleen een minicamping maar ook een groepsaccommodatie en verhuurder van chalets en vakantiehuizen. De ruime, beschutte kampeerplaatsen hebben een landelijke ligging en zijn verdeeld over drie velden. Op de meeste plekken kun je de auto naast de tent parkeren. Ga je een weekendje of (mid)week met de hele familie, je sportteam of een grote vriendengroep op pad? Dan is de comfortabele groepsaccommodatie ideaal, met ruimte voor 25 personen. Voor mensen die wel graag kamperen maar iets meer comfort dan een tent of caravan wensen, biedt de camping prettige chalets te huur aan.

Boerderijdieren en speeltoestellen

De kinderen gaan de boerderijdieren geweldig vinden. Er zijn schapen en in het voorjaar zachte lammetjes, kippen, konijnen en geiten die ze gewoon mogen aaien. Ook zijn er voor de kleintjes leuke speeltoestellen, zoals een zandbak, een glijbaan, schommels en een groot speelveld. De volwassenen vermaken zich in de schuur met de tennistafel en een dartbord. Probeer ook eens om te fierljeppen.

Zelf koken

Op de camping maak je zelf een smakelijke maaltijd klaar met verse ingrediënten die je uit de supermarkt of bij boerderijen in de buurt haalt. Tijdens een fietstochtje kun je direct bij de boer onder andere eieren en appels kopen. Heb je geen zin om te koken? In de nabijgelegen dorpen Makkum en Harlingen heb je een ruime keuze aan restaurants.

Omgeving

Friesland ontdekken vanaf Camping Hilarides

Camping Hilarides heeft een centrale ligging dicht bij het IJsselmeer. Ga een dagje naar het levendige Makkumerstrand om te zwemmen, surfen of zeilen. Het water bij het kindvriendelijke zandstrand is kniediep, tot honderden meters het IJsselmeer in. Aan het eind van de middag wandel je de gezellige boulevard met winkeltjes en terrassen op om een hapje te eten.

Ook kun je een dagje doorbrengen op Terschelling of Vlieland. Op negen kilometer van de camping ligt Harlingen, waar de boot naar de Waddeneilanden vertrekt. Stap met de fiets aan boord om in een compleet andere omgeving te fietsen.

Lees meer over Friesland