8662 campings in 27 landen

  • Grootste aanbod te boeken campings
  • 250.000+ campingreviews
  • Vertrouwd via ANWB
Camping Passantenhaven It Krúswetter
Klein Charme

Camping Passantenhaven It Krúswetter

Het langwerpige terrein ligt aan open vaarwater bij de haven van Oosterlittens. Het omringende water is uitermate geschikt om op te kanoën of om in te vissen, te zwemmen of lekker 'bommetje' te doen vanaf de brug. De staanplaatsen liggen op kleine velden die zijn omgeven door windsingels. Het moderne sanitair is schoon. Er zijn blokhutten, kano's en een sloep te huur. De camping ligt langs de alternatieve Elfstedenroute voor fietsers en centraal om de Friese steden te bezoeken.

Op de kruising van de Franekervaart en de Bolswardervaart ligt camping/passantenhaven It Krúswetter; tegenover het dorpje Oosterlittens en in de Friese Greidhoeke.

De camping telt 6 veldjes met in totaal 40 staanplaatsen. Het terrein is autovrij. Het centraal gelegen sanitairgebouw bestaat uit drie aparte gedeelten voor toiletten, douches/wascabines en keuken (met magnetron, wasmachine en droger). De kantine ligt aan de Franekervaart: in deze zaal bieden de eigenaren prima maaltijden. Geniet hier van een ontspannen ontbijt, lunch én diner. Bij slecht weer kun je hier ook gewoon een spelletje doen, een boek lezen of kennismaken met de andere gasten. Bij mooi weer zit je natuurlijk met je natje en droogje op het terras.

Boodschappen nodig? Daarvoor ga je naar Winsum (3 km) of naar Wommels (6 km). De passantenhaven biedt ruimte voor 15 kleine kruisers. De camping, aan de Franekervaart, heeft motorboten en kano’s te huur. Een tochtje in de omgeving is zeker aan te raden, bijvoorbeeld naar één van de twee vogelreservaten in de omgeving. Wandel- en fietsroutes zijn er legio; een van de beroemdste start direct vanaf de camping: de Elfstedenroute.

Voor een cultureel uitstapje ga je naar het planetarium in Franeker, de mummies in de grafkelder van de kerk van Wieuwerd of je brengt een bezoekje aan Leeuwarden, Sneek en Bolsward.


Deze camping is niet te reserveren bij de ANWB

Bekijk vergelijkbare campings

Details

Algemene informatie Algemene informatie
Voor kinderen Voor kinderen
Toeristische staanplaatsen Toeristische staanplaatsen
Bijzondere voorzieningen sanitair Bijzondere voorzieningen sanitair
Recreatie Recreatie
Eten & drinken Eten & drinken
Campingbepalingen Campingbepalingen
Campers Campers
Adres & route Adres & route

Beoordelingen

Kampeerders reviews

Camping Passantenhaven It Krúswetter heeft nog geen reviews van kampeerders.

Vergelijkbare campings

Camping Passantenhaven It Krúswetter is niet te reserveren bij de ANWB, hieronder hebben we een aantal alternatieven voor u neergezet.

iDeal Mastercard Visa