9639 campings in 28 landen

  • Grootste aanbod te boeken campings
  • 250.000+ campingreviews
  • Vertrouwd via ANWB
Camping Taniaburg
bekijk 7 foto 's
Klein

Camping Taniaburg

Het terrein ligt bij een grote, oude woonboerderij in een natuur- en recreatiegebied. De gevarieerde begroeiing zorgt voor schaduw en privacy. Een aantal plaatsen ligt langs een meertje met een grasstrand. Voor campers zijn er verharde plaatsen. Er zijn een slechtweeraccommodatie, poolbiljart en een indoorbadmintonbaan. Het sanitair is erg eenvoudig maar schoon.

In feite is het een stadscamping, deze ‘kleine’ boerencamping aan de rand van Leeuwarden. Met de eenvoud van een kleine camping, maar de luxe van een stadscamping compleet met appartementen en B&B.

Al halverwege de 16e eeuw is sprake van State Taniaburg, compleet met een kop-hals-rompboerderij. Twee eeuwen later wordt de boerderij vervangen door een nieuwe. Rond 1990 maken de weilanden plaats voor zo’n 100 ha aan bos met fraaie waterpartijen. In 1995 koop de huidige eigenaar de inmiddels vervallen boerderij met de bedoeling er een camping van te maken. Het kost hem twee jaar om de boerderij weer leefbaar te maken en dan is het tijd voor de camping.

Het terrein ligt dus in een schitterende natuur- en recreatiegebied. De tentplekken liggen langs een meertje en er zijn vier verharde camperplaatsen. De camping beschikt over een slechtweeraccommodatie, een poolbiljart en een indoorbadmintonbaan. Het sanitair is eenvoudig, schoon. Op loopafstand is een winkelcentrum, subtropisch zwembad en een kinderboerderij.

In het kleine recreatie-natuurgebied kun je fantastisch wandelen en fietsen. Je staat soms oog-in-oog met Schotse Hooglanders, reeën en ooievaars. Kies voor een stukje van de Elfsteden-fietsroute die langs de rivier de Ee loopt. Natuurlijk ga je naar Leeuwarden en beklim je de scheve toren de Oldehove en geniet je van een lekker bakje koffie in de Koperen Tuin (restaurant in de Prinsentuin). Een must is een tocht door de stadsgrachten op een praam.


Deze camping is niet te reserveren bij de ANWB

Bekijk vergelijkbare campings

Details

Algemene informatie Algemene informatie
Prijzen Prijzen
Zwemmen in natuurwater Zwemmen in natuurwater
Voor kinderen Voor kinderen
Toeristische staanplaatsen Toeristische staanplaatsen
Wifi Wifi
Bijzondere voorzieningen sanitair Bijzondere voorzieningen sanitair
Recreatie Recreatie
Eten & drinken Eten & drinken
Campingbepalingen Campingbepalingen
Campers Campers
Adres & route Adres & route

Beoordelingen

Kampeerders reviews

Camping Taniaburg heeft nog geen reviews van kampeerders.

Vergelijkbare campings

Camping Taniaburg is niet te reserveren bij de ANWB, hieronder hebben we een aantal alternatieven voor u neergezet.

iDeal Mastercard Visa