Vakantieparken op Terschelling

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken op Terschelling

Wissen
2 personen
0 campings gevonden

Ervaar het ultieme eilandgevoel op een vakantiepark op Terschelling

Terschelling vormt na Texel het meest geliefde Waddeneiland. Met zijn schitterende natuurgebieden, fascinerende geschiedenis en sfeervolle dorpen is dit geen verrassing. Daarnaast is Terschelling eenmaal per jaar het culturele centrum van Nederland tijdens het Oerol festival. Stap vanaf je vakantiepark op Terschelling zo het zandstrand op, adem de zilte zeelucht in en kijk uit over de eindeloze Waddenzee. Liefhebbers van lekker eten genieten bovendien volop van de smakelijke gerechten vol lokale producten. Met name de cranberry's die op Terschelling groeien worden veel in maaltijden verwerkt.

Wandelen in de duinen

Gedurende je verblijf op een vakantiepark op Terschelling is de natuur altijd vlakbij. Dankzij meer dan 200 kilometer aan wandelpaden en 70 kilometer aan fietspaden voel je je al snel één met de natuur. Het langgerekte eiland tussen Vlieland en Ameland bestaat voor het grootste gedeelte uit duinen en kwelders. Doordat bovendien op de wandel- en fietspaden geen auto's zijn toegestaan geniet je van de rust en ruimte op het eiland. Een aanrader om te bezoeken is het natuurreservaat de Boschplaat. Op deze plek vind je een unieke verscheidenheid aan zoutwaterplanten en het grootste bos van alle Waddeneilanden. Door deze bloeiende natuur trekken honderden vogelsoorten ieder voor- en najaar graag naar dit gebied om te broeden. Ook bewonder je hier de mooiste vlindersoorten.

Het icoon van Terschelling: de Brandaris

Wellicht het meest bekende symbool van Terschelling is de vuurtoren Brandaris. Deze vuurtoren is maar liefst 400 jaar oud en houdt nog altijd een groot deel van de Noord-Nederlandse kust in de gaten. Het beklimmen van de toren is niet mogelijk; wel is er een trouwzaal op de eerste verdieping.

Sfeer proeven in de gezellige dorpen van Terschelling

Naast de schitterende natuur maak je tijdens je vakantie op een vakantiepark op Terschelling kennis met de gezellige dorpen van het eiland. Het grootste dorp op het eiland is West-Terschelling. Dit dorp, dat door de eilandbewoners kortweg West wordt genoemd, is ook de locatie waar de veerboot vanuit Harlingen aanmeert. In het oude gedeelte van het dorp bij de karakteristieke haven zijn nog altijd garnalenvissers druk in de weer. Leer meer over de Tweede Wereldoorlog tijdens een bezoek aan de bunkers of ga naar het Wrakkenmuseum. Verder is het een uitstekend idee om met de boswachter op een speciale wildplukexcursie te gaan.