Vakantiehuizen op Vlieland

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen op Vlieland

2 personen
0 campings gevonden

Vakantiehuis Vlieland: geniet van rust en ruimte

Op zoek naar het ultieme vakantiegevoel in Nederland? In een vakantiehuis op Vlieland waan je je in het buitenland. Dit Nederlandse Waddeneiland beschikt over alle ingrediënten voor een topvakantie. De natuur, de rust en de ruimte dragen bij aan een onvergetelijke trip. Zodra de zon schijnt, ga je op pad om het eiland te ontdekken.

Ontdek het autoluwe eiland Vlieland

Vlieland is een perfecte vakantiebestemming om even tot rust te komen. Dit komt onder andere doordat het een autoluw eiland is. Een prima reden om er wandelend of fietsend op uit te gaan. Omdat hier geen massatoerisme is, kom je perfect tot rust. Geniet daarom van een lang weekend, midweek of week in een vakantiehuis op Vlieland.

Breng een bezoek aan Museum Tromp's Huys

Museum Tromp's Huys is een van de bijzonderste huizen op Vlieland. In dit museum tref je zeekaarten aan van eeuwen terug, maar je ontdekt ook meer over de geschiedenis van het eiland. Daarnaast is er veel informatie te vinden over de vroegere walvisvaart en de zeventiende-eeuwse ontdekkingsreiziger Willem de Vlamingh.

Vuurduin: het hoogste punt van Vlieland

Vuurduin is de vuurtoren van het eiland en is 16,8 meter hoog. Hij bevindt zich op het Vuurboetsduin, een duin van 42 meter hoog. Beklim de gietijzeren trap van de vuurtoren of kom meer te weten over de werkzaamheden die de vuurtorenwachter verricht. Het is een bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens je verblijf in een vakantiehuis op Vlieland.

De mooiste stranden van Vlieland

Op Vlieland vind je ruim 25 kilometer aan stranden, ideaal om even uit te waaien of zeehonden te spotten. Trek er met je partner of familie op uit en breng bijvoorbeeld een bezoek aan familiestrand Badhuys. Na een stevige wandeling drink je een kopje koffie in het strandpaviljoen. Gaat je voorkeur uit naar een klein en knus strand? Dan is het Havenstrand een aanrader.

Vogels spotten in Kroon's Polders

Het natuurgebied Kroon's Polders behoort tot de mooiste plekken van het eiland. De polders werden oorspronkelijk aangelegd in de negentiende eeuw om te voorkomen dat het eiland bij een storm in tweeën zou breken. Intussen is het een prachtig natuurgebied en dus spot je hier veel vogels, onder andere de lepelaar, kluut en aalscholver.