4 sterren

Camping De Helfterkamp

NederlandGelderlandVaassen  (sitecode 38720)

Camping De Helfterkamp

NederlandGelderlandVaassen
4 sterren
CharmeErkend

Het terrein met kampeervelden rondom een oude boerderij ligt aan de rand van de Veluwe. Er zijn een speelbos met een ondiep, stromend beekje en een kinderboerderij met kleinvee. Bij slecht weer kan men schuilen in de boerenschuur of hooiberg. Hier zijn een bibliotheek, televisiehoek en poolbiljart. Rond Vaassen zijn vijftien wandel- en fietsroutes door de kroondomeinen uitgezet. De camping richt zich op jonge gezinnen en senioren. In 2020 winnaar in de categorie 'de mooiste charmecamping'.

ANWB Camping van het Jaar 2019

Camping De Helfterkamp is winnaar van de ANWB Camping van het Jaar verkiezing 2019 in de categorie 'De mooiste groene camping'. Camping De Helfterkamp is een kleine, rustige, charmante gezinscamping in de Noord-Veluwe, in Vaassen. De gemoedelijke sfeer spreekt met name gezinnen aan met jonge kinderen en senioren.

Alles op camping De Helfterkamp straalt het boerenleven uit. Geen wonder als je weet dat de eigenaren een agrarisch bedrijf runnen. De kampeerplekken liggen aan de randen van verschillende ruime velden. Een aantal velden hebben een kleine speeltuin zodat je de kleine kampeerders vanuit de tent of caravan goed in de gaten kunt houden. Vier velden zijn zelfs autovrij. De meeste kampeerplaatsen liggen goed beschut tegen de wind en volop in de zon. Tussen de vaste plaatsen staan stacaravans en een caravan voor de verhuur. Bovendien is er een vakantiewoning te huur.

Boerenschuur en hooiberg

In de oude boerderij vind je de receptie en de goed gesorteerde campingwinkel. Die winkel is dagelijks open. De boerenschuur is nu een slecht-weer-accommodatie. Daar zijn een bibliotheek, televisiehoek en staat een poolbiljarttafel. Schuilen kan ook in de hooiberg. Kinderen zijn vast niet weg te branden van de kinderboerderij. Daar komen de geitjes al aanrennen om geaaid te worden. Het sanitair heeft vloerverwarming en heeft alle moderne voorzieningen.

Wandelschoenen mee

De Hartense Molenbeek stroomt langs de camping. Een ondiepe beek om heerlijk in te pootjebaden. In de omgeving zijn vijftien wandel- en fietsroutes uitgezet die je onder meer door de kroondomeinen voeren. Houd je van een stevige mountainbiketocht dan kan je onder leiding van een ervaren gids op zondagochtend het bos- en heidegebied van de Koninklijke Houtvesterij verkennen. Kamperen op camping De Helfterkamp betekent dat je je wandelschoenen bij de kampeerbagage moet stoppen. De omgeving roept om te voet verkend te worden.

Omgeving

Tot rust komen doe je bij de kleine, rustige camping De Helfterkamp. De kampeervelden liggen rondom een oude boerderij, aan de rand van de Veluwe. De camping is een uitstekende plek om één van de mooiste natuurgebieden van Nederland beter te leren kennen.

Wandelen en fietsen

Als je kampeert bij camping De Helfterkamp, mag een stevige wandeling of een flinke fietstocht niet ontbreken op het programma. In de omgeving van Vaassen zijn vijftien wandel- en fietsroutes uitgezet die je door de kroondomeinen voeren. Vergeet je wandelschoenen dus niet. En als je houdt van mountainbiken, dan is het een aanrader om onder leiding van een gids op zondagochtend het bos- en heidegebied van de Koninklijke Houtvesterij te ontdekken. Je komt zo langs de mooiste plekjes.

Steden bezoeken

Niet alleen ga je voor de natuur naar het Gelderse Vaassen, vanaf hier bezoek je ook gemakkelijk andere leuke steden in de buurt. Het is slechts een half uur rijden naar Deventer en naar Apeldoorn is het zelfs nog wat korter. Vooral met kinderen is het leuk om naar de Apenheul te gaan. En Deventer is in de zomer erg gezellig met allerlei terrasjes.

Kastelen en paleizen

Op slechts minder dan een kwartier rijden van camping De Helfterkamp, bevindt zich Paleis het Loo. Hier neem je een kijkje in het leven van de Oranjes. Leuk voor jong en oud. En nog dichter bij de camping ligt Kasteel Cannenburch, waar je geniet van het mooie kasteelpark. Hier loop je vanaf de camping in een half uur naar toe. De camping en de omgeving zijn zeer geschikt voor jonge gezinnen, maar ook voor oudere paren die op zoek zijn naar rust.

Lees meer over Gelderland

Naar accommodaties