4.5 sterren

Recreatieoord Veluwe Strandbad

NederlandGelderlandElburg  (sitecode 38625)

Recreatieoord Veluwe Strandbad

NederlandGelderlandElburg
4.5 sterren
ErkendCKE

De camping grenst aan het Veluwemeer en ligt op loopafstand (ca. 1 km) van het vestingstadje Elburg. De toeristische en seizoenplaatsen bevinden zich grotendeels rondom velden die over het terrein zijn verspreid en zijn deels omzoomd door heggen. Enkele plaatsen liggen aan het water. Er is een skatebaan. De camping biedt kortingsbonnen voor Walibi en het Dolfinarium. Er zijn twee gras- en zandstranden, waarvan een met horeca en beachvolleybal.

Recreatieoord Veluwe Strandbad ligt aan het Veluwemeer en op loopafstand van het vestingstadje Elburg. Er zijn twee stranden aan het Veluwemeer en bij allebei heb je de keuze uit zand en gras om je handdoek op uit te spreiden.

De staanplaatsen zijn voor het grootste deel verspreid rond velden. Deze zijn deels omzoomd door heggen. Enkele plaatsen liggen aan het water en andere vind je juist wat meer beschut tussen de bomen. De plaatsen zijn voorzien van elektra, een waterkraan met afvoer en een centrale antenne-aansluiting. Verspreid over het terrein zijn drie sanitairgebouwen te vinden. Voor huurders zijn er bungalows beschikbaar, waarvan enkele bungalows een uniek uitzicht over het Veluwemeer hebben.

Geen zorgen over je avondmaal

Bij een van de stranden vind je horecagelegenheid De Waterman. Eigenlijk heeft dit restaurant alles onder één dak: van restaurant tot feestzaal en van cafetaria tot terras. Je kunt hier dineren in de gezellige brasserie of je kiest voor het mooie uitzicht vanaf het terras. Ook beschikt het park over een eigen winkel, waar je terecht kunt voor je dagelijkse boodschappen en verse broodjes.

Dobberen in het water

Sportieve vakantiegangers kunnen terecht op het beachvolleybalveld. Of speel een potje basketbal of volleybal op het sportveld, daag elkaar uit op de tennisbaan of ga naar de skatebaan. Een verkoelende duik maak je in het overdekte zwembad met kleine waterglijbaan. Tijdens de schoolvakanties is er een recreatieteam aanwezig, die activiteiten organiseert voor zowel jong als oud. De ligging aan het Veluwemeer vraagt natuurlijk om waterrecreatie. Huur een bootje op de camping of ga een middagje kanoën. Ook is er een surfschool aanwezig op het terrein van Veluwe Strandbad.

Omgeving

Recreatieoord Veluwe Strandbad ligt op slechts éen kilometer afstand van het oude stadje Elburg. Binnen de oude stadswal vind je naast honderden monumenten ook een leuk winkelgebied met gezellige terrasjes.

De Veluwe: een prachtig gebied om te wandelen en te fietsen. Wie meer wil weten over de Veluwe gaat naar Bezoekerscentrum Veluwe-Noord. Hier ontdek je de ontstaansgeschiedenis van de Veluwe en de verschillende soorten natuur. Voor de kinderen is er een kabouterhut waar ze de geheime wereld van de boskabouters kunnen ontdekken.

Dagje uit met de kinderen

Wie van pretparken houdt gaat een dagje naar Walibi Holland. Dit grote attractiepark heeft spannende achtbanen, spectaculaire shows en gezellige attracties voor jong en oud. Dierenvrienden gaan naar Dolfinarium, waar je kunt genieten van een dolfijnenshow of een show van de walrussen of zeeleeuwen. Zin in een dagje spelen? Ga dan naar het Kabouterbos, dat zich op zo’n 16 kilometer van het park bevindt. Er is een kabouterroute, een kaboutertrimbaan, er zijn speelhuisjes en tal van doe-activiteiten. Klimmen en klauteren doe je in het Klimbos in Ermelo. Dit bos ligt midden in de bossen van de Veluwe. Er zijn vier routes met in totaal vijftig hindernissen.

Winkelen of toch iets educatiefs?

Winkelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Bataviastad, dat ongeveer een half uur rijden vanaf het vakantiepark is. In Batavia Stad vind je een groot aanbod van kleding- en schoenenmerken. Houd je van een educatief uitje? Ga dan naar Aviodrome in Lelystad. Je leert hier alles over historische luchtvaartgebouwen en vliegtuigen. Het park heeft een grote collectie historische vliegtuigen en een grote expositie. Als je meer te weten wilt komen over natuurlijke geneeswijzen dan is een bezoek aan de A. Vogel Tuinen een aanrader. In de tuinen staan vele planten met een geneeskrachtige werking.

Lees meer over Gelderland

Naar accommodaties