2 sterren

Camp Zuiderhorn

NederlandGroningenWarffum  (sitecode 65628)

Camp Zuiderhorn

NederlandGroningenWarffum
2 sterren
Klein

De staanplaatsen liggen op meerdere veldjes omzoomd door bomen. De camping werkt samen met een outdoor activiteitenbedrijf en er is een survivalparcours. Kampeerders kunnen koelkast, vriezer en magnetron gebruiken. Er worden regelmatig culturele activiteiten georganiseerd. Kanoverhuur en vissen mogelijk. Er is een rustpunt voor fietsers waar je zelf wat te drinken kunt nemen. Langs de camping loopt een spoorbaan die nog in gebruik is.

Kampeervakantie in Groningen op Camping Camp Zuiderhorn

Tijdens een kampeervakantie bij Camping Camp Zuiderhorn kom je helemaal tot rust. De camping heeft een fraaie landelijke ligging aan de rand van het Groningse Warffum, vlak bij de Waddenzee en midden in de natuur. Hier geniet je van stilte en beleef je nog echte duisternis, waardoor je 's avonds de sterrenhemel bewondert.

Ruime kampeerplekken

Camping Camp Zuiderhorn is een kleinschalige camping met zeventien ruime autovrije kampeerplaatsen. De staanplaatsen liggen op meerdere veldjes omzoomd door bomen en er zijn zowel plekjes met schaduw als zonnige staanplaatsen. De kampeerplekken zijn groter dan 100 m² en voorzien van een elektriciteitsaansluiting. Wanneer je wel het fijne buitengevoel wilt ervaren, maar liever met wat meer comfort overnacht, kies je voor een verblijf in een van de vijf hutten of het strandhuisje. Deze zijn voorzien van een eigen keuken en een gemeubileerd terras of veranda. Ook voor groepen is er een ruim vakantiehuis beschikbaar.

Kano of fluisterboot huren

Het valt aan te raden om een kano of boottocht te maken over de mooie Groninger Maren of naar de Waddenzee. Op de campings zijn een- twee- of driepersoonskano's en kajakken te huur. Er ligt een brede steiger voor de deur van de camping zodat je gemakkelijk aan je boottochtje begint. Begin of eindig je tocht met een drankje, koekje of een ijsje bij de zelfschenkerij naast de receptie.

Workshops en activiteiten

Op en rondom het campingterrein van Camping Camp Zuiderhorn worden ieder jaar nieuwe workshops en activiteiten aangeboden. Deze vinden zoveel mogelijk plaats in de buitenlucht. Deze activiteiten wisselen vaak, maar regelmatig worden er live concerten gegeven. Neem een dekentje mee om op het grasveld te zitten of dans mee terwijl je geniet van een koud drankje van de bar.

Omgeving

Ontdek de mooiste plekjes aan de Waddenzee vanaf Camping Camp Zuiderhorn

Vanaf Pieterburen, op ongeveer een kwartier rijden van Camping Camp Zuiderhorn, starten vele wadlooptochten. Onder leiding van een ervaren gids maak je de oversteek naar Waddeneilanden als Schiermonnikoog, Ameland of Rottumeroog. Ook is het mogelijk om een wandeling te maken naar verschillende zandplaten, zoals Simonszand en Engelsmanplaat. Ga met de kinderen zeker een dagje naar het Zeehondencentrum Pieterburen waar zeehondjes worden opgevangen totdat ze weer sterk genoeg zijn om terug de zee in te gaan. Als je geluk hebt, worden er tijdens je bezoek zeehonden vrijgelaten.

Lees meer over Groningen