4 sterren

Camping Colmont

NederlandLimburgParkstad LimburgVoerendaal  (sitecode 55495)

Camping Colmont

NederlandLimburgParkstad LimburgVoerendaal
4 sterren
ErkendCKE

De hoogstgelegen camping van Nederland (180 m boven NAP) ligt in de bosrijke omgeving van het Zuid-Limburgse heuvellandschap aan het Pelgrimspad. De grotendeels vlakke standplaatsen liggen deels op door beukenhagen omgeven terrassen. De vaste plaatsen liggen apart. Vanaf het terrein starten fiets- en wandelroutes. 55-plussers weten de camping te vinden in het voor- en naseizoen, gezinnen met kinderen t/m 14 jaar in het hoogseizoen.

Een ontspannen gezinsvakantie op Camping Colmont

Wie op zoek is naar een onbezorgde kampeerlocatie midden in de natuur, is bij Camping Colmont in Voerendaal aan het juiste adres. Deze schitterende camping bevindt zich op de hooggelegen Zuid-Limburgse heuvels (180 meter boven NAP), vlak bij gezellige steden als Valkenburg, Aken en Maastricht. Bovendien heb je op de camping de beschikking over allerlei faciliteiten, waaronder een prachtig zwembad.

Kamperen bij Colmont

De middelgrote terrassencamping omvat 122 toeristische staanplaatsen op een grotendeels vlak terrein. Rondom bevinden zich beukenhagen voor de nodige schaduw en privacy. Op het terrein zijn vouwwagens, caravans en campers toegestaan. Er zijn in totaal twee camperplaatsen aanwezig. Wie geen tent bij zich heeft, boekt een van de huuraccommodaties op Camping Colmont.

Eindeloos veel waterpret

Op een warme zomerdag is er niets fijner dan een verfrissende duik in het zwembad! In het verwarmde buitenzwembad van Camping Colmont vind je een kleine glijbaan. Daarnaast is er een speciaal ondiep omheind peuterbad, zodat ook de allerkleinsten veilig in het water kunnen spetteren. Rondom het zwembad vind je een terras en ligweide met comfortabele ligbedden. Voor een smakelijk hapje en drankje kun je terecht bij de bar.

Faciliteiten voor jong en oud

Het hele gezin vermaakt zich uitstekend met de uitgebreide faciliteiten op het terrein van gezinscamping Colmont. Zo is er een voetbalveld, jeu-de-boulesbaan en volleybalveld voor spannende sporttoernooien. Met slecht weer vermaken de kinderen zich met puzzels, spellen en boekjes in de kantine. Ook is er een speeltuin met allerlei grappige speeltoestellen. In het hoogseizoen verzorgt een enthousiast animatieteam verscheidene kinderactiviteiten zoals knutselen, speurtochten en sport- en waterspellen. Verder is er een gezellig restaurant waar je de lekkerste gerechten proeft. Ook is er een broodjesservice aanwezig.

Omgeving

Zuid-Limburgse steden vlak bij Camping Colmont

Camping Colmont is ideaal gelegen ten opzichte van mooie steden in het Zuid-Limburgse Heuvelland. Maastricht, Vaals en Valkenburg liggen op maximaal 20 minuten rijden. In Maastricht heb je vanaf de Sint Servaasbrug een prachtig uitzicht over de rivier en wandel je over de Maaspromenade. Een bezoek aan het Vrijthof mag niet ontbreken. Hier staat de zogeheten kerkentweeling; de romaanse Sint-Servaasbasiliek en de gotische Sint-Jan met de hoogste toren van Maastricht.

In Vaals beklim je de Vaalserberg voor een bezoek aan het Drielandenpunt en in Valkenburg staat de ruïne van de enige hoogteburcht die Nederland rijk is, Kasteel Valkenburg.

Lees meer over Limburg