Camping Bergen

2 personen
73 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Bergen

Een verblijf op een camping in Bergen is gegarandeerd een unieke ervaring. Bergen ligt vlak aan de kust van de Noordzee in de provincie Noord Holland. Dankzij de zee en de mooie duinen is het heerlijk vertoeven op een camping in Bergen. Op vijf kilometer van Bergen aan Zee ligt het kunstzinnige Bergen-Binnen. Hier vind je veel restaurants, terrasjes en winkels. Ook kustplaatsen als Egmond aan Zee en Schoorl bruisen. Vanaf de camping in Bergen zijn alle bezienswaardigheden en omliggende dorpen gemakkelijk en snel te bereiken.

Omgeving

In de omgeving van de camping in Bergen is veel te zien en ook te doen. Zo bieden de aanwezig duinen en kust veel  mogelijkheden voor wandelaars of fietsers. Ook kun je in de zomer heerlijk een dag wegdromen op het strand. Om daarna in de avond te dineren in één van de strandpaviljoens die bergen en de omgeving rijk zijn. Ook kinderen kunnen zich hier uitstekend vermaken. In Bergen is bijvoorbeeld een Zee-aquarium te vinden. Hier zijn zeebewoners uit alle windstreken te bewonderen. En zijn ze opzoek naar iets meer actie? Door verschillende maneges, worden leuke duinritten aangeboden. De kinderen kunnen dan onder begeleiding, schitterende duinritten rijden.

Schoorlse Duinen

Voor een actief dagje uit, leent Bergen zich ook goed. Vlakbij liggen namelijk de Schoorlse duinen. Vanaf de camping in Bergen kan je hier heel gemakkelijk naar toe lopen of fietsen. Dit duingebied is het breedste duingebied van Nederland. Hier kan uitstekend geklommen en gewandeld worden. Ook is de klimduin hier te vinden. Dat is een zandberg van 51 meter hoog die rechtstreeks aansluit op het uitgebreide duin- en bosgebied. Hier kun je bijvoorbeeld goed uittesten wie van het gezin het hardst naar beneden kan rennen. En hou je van een sportieve activiteit? Dan ligt er een groot mountainbikeparcours, dwars door de duinen.  Deze 16 kilometer lange tocht is een echte aanrader voor de sportieveling of beginner die verblijft op een camping in Bergen.

Ook kan er in de Schoorlse duinen genoeg gewandeld worden. Met meer dan 60 kilometer aan wandelpaden loop je dwars door de hoogste duinen en de oudste bossen. Daarnaast is dit gebied een broedplaats voor tientallen verschillende vogelsoorten. Geniet hier heerlijk van de rust en schitterende omgeving.

Alkmaar

Voor de grote stad moet je naar Alkmaar. De kaasmarkt op het Waagplein is wereldberoemd. Deze kaasmarkt wordt iedere vrijdagochtend gehouden. Hier kun je de kaasmarkt van heel dichtbij meemaken. Ervaar hier hoe de kaasboeren, net als vroeger, hun kaas proeven en verkopen. Deze beroemde kaasmarkt wordt op vrijdag altijd vergezeld met een grote braderie. Heerlijk om over te struinen.

Verder vind je er honderden monumenten; de Sint-Laurenskerk torent overal bovenuit. Vanaf de gracht - een stuk lager - is het ook prachtig. Maar misschien blijf je liever een dagje op de camping. Niet gek, want de meeste campings in Bergen liggen in het duingebied tussen Egmond en Bergen. Dat is nog eens natúúrlijk genieten.