Camping De Hoge Kamp

NederlandNoord-HollandDen Burg  (sitecode 94478)

Camping De Hoge Kamp

NederlandNoord-HollandDen Burg
Klein

De goed verzorgde camping ligt op een met lage bomen afgebakend grasveld op het terrein van een schapenboerderij. Voor kinderen is er de speeltuin met trampoline en in het hoogseizoen is er een trapveldje. Er is een broodjesservice. In de blokhut vind je veel toeristische informatie. Tevens zijn er een koelkast en een waterkoker voor algemeen gebruik. Bos en het strand liggen op fietsafstand. Er is een winkeltje waar onder meer ijs wordt verkocht.

Camping De Hoge Kamp, kamperen op een boerencamping bij Den Burg

Op ongeveer 1,5 kilometer van Den Burg vind je Camping De Hoge Kamp. Deze kleinschalige, gemoedelijke camping heeft alles in huis om je een geslaagde familievakantie te bezorgen.

Comfortabel kamperen

Je caravan of tent installeer je op een ruime staanplaats die voorzien is van water en elektriciteit. De staanplaatsen bevinden zich op een stukje glooiend landschap dat zo kenmerkend is voor dit deel van het eiland. De bomen op het terrein zorgen voor de afbakening van het terrein en voor schaduw. Heb je liever wat meer comfort? Huur dan vakantiebungalow Het Lam. Deze vrijstaande bungalow is geschikt voor groepen tot vier personen en beschikt over een ingerichte keuken en badkamer.

Handige voorzieningen

Het sanitair is netjes en schoon. Er zijn vier toiletten, drie ruime douches en wascabines. Je hebt geen muntjes nodig om de douches te gebruiken. In de blokhut vind je een aanrecht met twee wasbakken en een koel-vriescombinatie, die je kunt gebruiken om je boodschappen te koelen. Zin in vers brood bij het ontbijt? Maak gebruik van de broodjesservice.

De boerderij

Het boerenbedrijf was vroeger eigendom van de ouders van de huidige eigenaar van Camping De Hoge Kamp. In vroeger jaren werden er schapen en koeien gehouden op deze boerderij. Momenteel is schapenhouderij de belangrijkste tak. Het familiebedrijf bezit ruim 300 Texelse schapen, kippen, geiten en konijnen. Kinderen vinden het heerlijk om de schapen te helpen voederen en de boer en boerin aan het werk te zien. In het winkeltje van de camping koop je heerlijk smakend lamsvlees, zoals lamsburgers, lamsbouten, lamskoteletten en lamsschenkel. De zilte grond en de frisse zeelucht van Texel zorgen voor lamsvlees van een superieure kwaliteit.

Omgeving

Volop natuur rond Camping De Hoge Kamp

Camping De Hoge Kamp is de perfecte uitvalsbasis om de duinen van Texel te verkennen. Dit natuurgebied blinkt uit in een grote variatie aan landschappen. De wandelpaden leiden je door bijzondere kwelders, natte duinvalleien, droge duinen en kleurige heidevelden.

Een dagje strand kan niet ontbreken tijdens een kampeervakantie op Texel. Terwijl de kinderen in het water stoeien en zandkastelen bouwen, geniet jij van de rust, de prachtige omliggende natuur en de zon op je gezicht. De stranden van Texel nodigen je uit voor urenlange wandelingen in de branding.

Lees meer over Noord-Holland