4.5 sterren

Camping de Kleine Wolf

NederlandOverijsselStegeren  (sitecode 24180)

Camping de Kleine Wolf

NederlandOverijsselStegeren
5 sterren
BestCKE

Deze kindvriendelijke camping grenst aan het bos. De staanplaatsen bevinden zich op velden met gevarieerde begroeiing. De huuraccommodaties liggen steeds in groepjes verspreid. De binnenspeeltuin, het junglebos en de jeugdhoek bieden volop vermaak. In het hoogseizoen zijn er workshops, shows en een spooktocht. Er is een zandstrand met speeltoestellen. In het water is een afgezet ondiep gedeelte (tot ca. 50 cm) en een trekpontje. In 2020 winnaar in de categorie 'de fijnste gezinscamping'.

Gelegen in het Overijsselse Vechtdal vindt u camping de Kleine Wolf. Met binnen- en buitenzwembad met glijbanen, indoor speelparadijs, een strand met echte palmbomen, fantastische shows in het theater en een dolenthousiast animatieteam is de Kleine Wolf de plek voor een onvergetelijke vakantie voor het hele gezin!

Camping De Kleine Wolf in het Overijssels Vechtdal is een echte familiecamping. De camping behoort tot de ‘mooiste campings voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar’ en is daarom verkozen tot Camping van het Jaar 2016.

Ruime kampeerplaatsen

De kampeerplaatsen zijn ruim van opzet en zijn allen voorzien van 8 ampère stroom (ampèreverhoging mogelijk), CAI-aansluiting, eigen watertappunt en afvoer . De kampeerplaatsen liggen beschut tussen de bomen, op gezellige en knusse grasvelden of tussen mooi aangelegde singels. Op bijna elk kampeerveldje staan speeltoestellen, zodat u vanuit uw luie stoel de spelende kinderen in de gaten kunt houden. Er zijn autovrije velden en op slechts een gedeelte van de camping zijn honden toegestaan.

Bijzondere verhuuraccommodaties

Ook is er een rijk scala aan huuraccommodaties: van een eenvoudig, gezellig tenthuisje tot een luxueus landhuis, van comfortabele lodges tot avontuurlijke trekkershutten.

Lokale producten

Een biertje aan de bar of een avondje uit eten kan in het sfeervolle restaurant. De keuken maakt zoveel mogelijk gebruik van lokale producten. Zo prijkt op de menukaart de Vechtdal steak; mals rundvlees van het oer-Hollandse Brandrode rund uit het Vechtdal dat garant staat voor een heerlijke smaakbelevenis. Liever zelf de keukenprins(es) uithangen? De campingsupermarkt heeft een ruim assortiment in versproducten en levensmiddelen.

Waterpret: zowel buiten als overdekt

Vakantiepret is waterpret. Op ‘playa de Kleine Wolf’ gaat dat helemaal lukken. De zwemvijver is een paradijs voor kinderen; ze vermaken zich met een roeibootje of spelen met de kabelbaan en het pontje. Bij het zandstrand staan echte palmbomen. Zwemmen kan ook in een van de zwembaden met glijbaan. Als het weer buiten niet meezit, kun je lekker binnen zwemmen. Een duurzame biomassa-kachel verwarmt zowel het buiten- als het binnenbad.

Vol programma met animatieteam

Wie zin heeft om wat anders te doen, zit goed bij het animatieteam. Iedere ochtend begint het programma met knutselen in de Kreaklup. ’s Middags en ’s avonds speelt het animatieteam leuke spellen met kinderen van alle leeftijden. Wat dacht je van speurtochten, spookwandelingen en een zwemdisco? Of de spectaculaire activiteiten in het hoogseizoen zoals de vuurwerkshows, flyboardshows, schuimparty’s en spooktochten?

Omgeving

Camping de Kleine Wolf ligt in het Overijsselse Vechtdal: een uniek stukje Nederland met landgoederen, bossen en heiden. Bij elke stap sta je versteld van het steeds wisselende landschap.

Camping De Kleine Wolf ligt vlak bij het plaatsje Ommen. De veelzijdige natuur hier is een ware trekpleister. Bezoek de landgoederen, de historische molens of de rivieren de Vecht en de Regge. Zowel Ommen als de omliggende dorpen en steden als Dedemsvaart, Harderberg en Dalfsen hebben een gevarieerd winkelaanbod. Voor meer winkelaanbod ga je naar de steden Zwolle, Emmen of Almelo. Ook het Duitse Nordhorn ligt in de buurt: slechts een half uurtje tijden vanaf de camping.

De paden op

De sportieve vakantiegangers gaan op pad met een van de wandel- en fietsroutes die in de omgeving van de camping zijn. De camping ligt aan het knooppuntennetwerk, waardoor diverse fietsroutes mogelijk zijn. Mag het wel een tandje sneller? Vanaf de camping lopen diverse mountainbikeroutes.

Kunst en cultuur

De cultuurliefhebbers gaan in Ommen naar het streekmuseum, de Oudheidkamer of het Tinnenfigurenmuseum. Ook het Veenmuseum in Barger Compascuum is een aanrader voor wie meer wil weten over de omgeving. Als je van tuinen houdt zijn er in de omgeving genoeg mooie plekken te vinden. Bijvoorbeeld ‘De tuinen van Mien Ruys’ in Dedemsvaart, ‘Waterflora Ada Hofman’ in Gramsbergen of ‘De Scharreltuinen’ in Ane.

Eropuit met de kinderen

Voor de kinderen zijn er diverse speeltuinen in de buurt. In speelparadijs Octo4Kids in Ommen kunnen kinderen tot 12 jaar ongestoord klimmen, klauteren, glijden en spelen. Een half uur rijden van de camping ligt Avonturenpark Hellendoorn. Verscholen in de bossen liggen dertig attracties, waaronder wildwaterbanen, achtbanen en lasergames. De kleinste avonturiers beleven een leuke dag in hun eigen plek in het park: Dreumesland. Ook een bezoek aan Wildlands in Emmen is een leuke activiteit met kinderen.

Lees meer over Overijssel

Naar accommodaties