3.5 sterren

Camping Sallandshoeve

NederlandOverijsselNieuw-Heeten  (sitecode 93846)

Camping Sallandshoeve

NederlandOverijsselNieuw-Heeten
3.5 sterren
ErkendCKE

De camping is onderdeel van een vakantiepark. De staanplaatsen zijn ruim en op gras, ze zijn deels afgebakend met lage struikjes. In de omgeving is het goed wandelen en fietsen. Ook zijn vlak bij de camping mogelijkheden om te golfen en te tennissen. Tijdens alle schoolvakanties is er animatie voor de kinderen. De camping heeft een speelvijver en een klein overdekt zwembad.

Camping Sallandshoeve is een middelgroot vakantiepark in Overijssel en ligt tussen Deventer en Almelo. Dankzij de vele voorzieningen voor kinderen is het vooral populair bij jonge gezinnen. Ook voor oudere kinderen en volwassenen biedt het terrein echter diverse sportmogelijkheden en activiteiten. Niet ver van de camping vind je bovendien een golfterrein en tennisbanen.

Speelplezier voor kids

Onder de kinderfaciliteiten op camping Sallandshoeve vind je buitenspeeltuinen en een indoorzwembad inclusief een kinderglijbaantje. De speeltuintjes liggen verspreid over het kampeerterrein en er is ook een speelvijver. Jonge vakantiegangers kunnen zich daarnaast uitleven op speel- en klimtoestellen, airtrampolines, een kabelbaan en een midgetgolfveld. Voor de wat oudere jeugd staan er op het kampeerterrein twee tafeltennistafels, waaronder een ronde. Tijdens de schoolvakanties organiseert een recreatieteam verschillende dingen voor kinderen. Op het programma staan activiteiten voor alle leeftijden, variërend van koekjes bakken tot discozwemmen. Het vakantiepark heeft verder een basketbal- en voetbalveld en een verhuurpunt voor skelters en driewielers.

Fietsen door Salland

Ook fietsliefhebbers hebben goede redenen om hier op vakantie te gaan. De camping beschikt over een fietsenverhuur, terwijl in de omgeving mooie routes liggen. Deze voeren langs schilderachtige dorpjes als Holte en Raalte. Of ga op de fiets naar het grotere Rijssen of de stad Deventer. Dankzij het goede fietsnetwerk kan je uiteenlopende routes samenstellen. Avontuurlijkere fietsers vinden in de buurt uiteenlopende mountainbike-trajecten. Een mountainbike huur je via de receptie. Na afloop ben je welkom in het restaurant of de snackbar.

Accommodaties op camping Sallandshoeve

Op het vakantiepark vind je 220 plaatsen. Het merendeel daarvan bestaat uit huuraccommodaties. Je kan kiezen uit vrijstaande huisjes voor twee tot zes personen. Er is ook een rolstoeltoegankelijke bungalow. Glampingliefhebbers huren de safaritent. Houd je van ouderwets kamperen? Het terrein beschikt over tientallen staanplaatsen van 100 vierkante meter en enkele camperplekken.

Omgeving

Wanneer je op camping Sallandshoeve verblijft, geniet je van een heerlijk rustige omgeving in een natuurlijk landschap. Uiteraard is het natuurpark De Sallandse Heuvelrug niet ver van de camping verwijderd, maar de omgeving heeft nog meer te bieden. Zo bezoek je hier de interessantste musea op het gebied van kunst, natuur en geschiedenis, maar zijn er ook leuke attracties voor gezinnen met jonge kinderen.

Een groot natuurgebied

Een van de hoogtepunten in de buurt van camping Sallandshoeve is het nationale park De Sallandse Heuvelrug. Het park bestaat uit talloze heuvels, waardoor wandelaars zich kunnen uitdagen met een intensieve wandeling. Daarnaast is het ook mogelijk om een rustige wandeling door de sfeervolle bossen te maken, waarbij je helemaal tot rust komt in de groene natuur. Daarnaast is dit natuurpark uitermate geschikt voor een heerlijke fietstocht.

Uitjes voor gezinnen

Verblijf je met kinderen op de camping? Dan is het altijd leuk om een bezoek te brengen aan kinderboerderij Dondertman. Hier geniet je van een lekker drankje in de zon terwijl de kinderen zich vermaken met de dieren en talloze activiteiten die worden georganiseerd. Iets ten noorden van de camping bevindt zich ook een grote attractie voor families: Avonturenpark Hellendoorn. Hier vermaken jong en oud zich met talloze attracties, voor een onvergetelijke dag.

Musea in de buurt

Wil je tijdens je vakantie meer te weten komen over de omgeving van camping Sallandshoeve? Plan dan een bezoek aan Natuurmuseum Holterberg. Hier leer je over de lokale flora en fauna van de Sallandse Heuvelrug en zie je meteen hoe de bijzondere natuur in de omgeving is ontstaan. Voor kunstliefhebbers is museum de Fundatie een mooie bestemming. Je vindt dit museum in Kasteel het Nijenhuis en bewondert hier in de beeldentuin de mooiste beeldhouwwerken.

Lees meer over Overijssel

Naar accommodaties