3.7 sterren

De Lemeler Esch Natuurcamping

NederlandOverijsselLemele  (sitecode 38498)

De Lemeler Esch Natuurcamping

NederlandOverijsselLemele
4.5 sterren
CharmeErkendCKEGreenKey

In open velden verdeelde camping, omzoomd door bomen en struiken. De meeste plaatsen zijn autovrij. Een aantal natuurplaatsen heeft geen stroom. Er is een apart veld voor (grote) tenten en vouwwagens. Voor kinderen zijn er een speelbos, speelvijver en fietsbaantje. Het zwembad is verwarmd. Er zijn activiteiten rond natuurbeleving, fiets- en wandeltochten. Er is een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Genomineerd als Camping van het Jaar 2017 in de categorie ‘de mooiste natuurcamping’.

Kom het buitenleven ontdekken op Natuurcamping De LemelerEsch

Natuurcamping De Lemeler Esch ideaal voor kampeerders die op zoek zijn naar ruimte, rust en natuur. De camping is direct gelegen aan de Lemelerberg; een perfect vertrekpunt voor heel veel wandel en fietsplezier. Kinderen vermaken zich in het speelbos, in de speelvijver(30cm diep) en in het verwarmde buitenzwembad. Geen eigen kampeermiddel, maar toch gecharmeerd van het kampeergevoel? Boek dan één van de andere accommodaties zoals een bungalow, lodge, safaritent, trekkershuisje of bosvilla.

Als je op zoek bent naar een rustige camping midden in de natuur van Overijssel, dan is de natuur camping De Lemeler Esch een heerlijke plek. Vechtdal Overrijsel is één van de meest diverse natuurgebieden in Nederland en perfect om te ontdekken op de fiets of te voet. In de schoolvakanties zijn er ook veel gezinnen met kinderen die op ontdekkingstocht gaan in de natuur. Eigenaren geven graag op een subtiele manier iets mee over een duurzame natuurbeleving. Dat zij dit belangrijk vinden zie je ook op het terrein terug. Het is ook niet voor niks dat zij al een aantal jaren de Gouden Green Key ontvangen.

Camping De Lemeler Esch is een middelgrote camping met 190 toeristische plekken van 100 tot 150 m2. Er kan alleen maar toeristisch gekampeerd worden. Geen vaste staanplaatsen. Je kunt je eigen kampeermiddel neerzetten op een van de door bomen omzoomde open velden. Er is een apart veld voor grote tenten en vouwwagens. Ook kun je diverse accommodaties huren, zoals safaritenten, luxe bungalows, een caravan, een lodge, safaritent, trekkershuisjes of bosvilla.

Veel faciliteiten voor kinderen

Voor kinderen is er veel te doen op camping de Lemeler Esch. Er is een speelbos, een speelvijver(30 cm diep) en een fietsbaantje. Ook is er een hooiberg met speeltrekker en een kindertheater. Bij het houtvuur op het terras worden broodjes gebakken. Bij minder goed weer kunnen er in de serre spelletjes worden gedaan en er staat een boekenkast. De camping heeft een gedichtenroute met stilteplekken; ideaal als je even helemaal tot rust wilt komen.

Na een drukke dag ontspannen

Voor de sportieve vakantiegangers biedt de camping excursieprogramma’s, begeleide wandeltochten en diverse fietstochten aan. Voor wie na een drukke dag wil ontspannen is er een hottub en een verwarmd buitenbad. Een avondje geen zin om te koken? Geen probleem! In het Boscafé kan je terecht voor een kop koffie met huisgemaakte taart, pannenkoek of- in het kampeerseizoen een avondmaaltijd.

Omgeving

Camping De Lemeler Esch staat garant voor een natuurrijke vakantie. Vanaf de camping zijn er diverse wandel- en fietsknooppunten en er is dichtbij een mountainbikeroute. Voor watersporters is de rivier de Vecht een goede plek om een middagje te vissen. Maar ook voor culturele liefhebbers en kleine avonturiers is er genoeg te beleven.

Een cultureel uitstapje doe je bijvoorbeeld naar Museum De Fundatie in Zwolle. Je vindt hier op twee locaties een uitgebreide collectie aan beeldende kunst. In Ommen vind je het tinnenfigurenmuseum, waar meer dan 200.000 tinnenfiguren zijn. Als je meer wilt weten over de geschiedenis van Ommen bezoek je het Streekmuseum. Of ga naar het Oorlogs- en Vredesmuseum in Nijverdal, waar je de periode van 1918 tot 1945 door middel van levensechte diorama’s beleefd.

Avonturen met de kinderen

De kinderen vermaken zich in speelparadijs Octo4Kids in Ommen. Op de Holterberg is een natuurmuseum te vinden, dat voor zowel kinderen als volwassenen interessant is. Er is een speel-, leer- en doe-bos en er zijn spannende speurtochten te doen. Wie op zoek is naar een attractiepark kan terecht in Avonturenpark Hellendoorn, waar dertig spannend attracties zijn. Ook is daar een speciaal waterpark, vol met glijbanen en andere spetterende attracties. Attractiepark Slagharen is te vinden op 30 minuten rijden van de camping. Een park waar je je met het hele gezin met gemak een dag kunt vermaken.

Een uniek uitstapje

Als je zin hebt in iets heel anders dan is de Koesafari echt iets voor jou. Beleef de unieke combinatie van natuur, lekker eten, educatie, landbouw en recreatie in een ouderwetse tractor met huifkar. Je gaat op zoek naar een unieke kudde Brandrode runderen. Net als bij een echte safari rijd je tussen de dieren en wordt het verhaal achter deze speciale runderen uit het Vechtdal verteld.

Lees meer over Overijssel

Naar accommodaties