Kindvriendelijke campings in Nederland

  • De leukste campings voor kinderen
  • Met zwembad, speeltuin en animatie
  • Gekozen door de ANWB Inspectiekids

Kindvriendelijke campings in Nederland

2 personen
226 campings gevonden

Kindvriendelijke camping in Nederland

Een kampeervakantie op een kindvriendelijke camping in Nederland biedt voor elk wat wils, met wandelingen in de bossen, polders of op het strand, of mooie fietstochten en een citytrip naar een van de vele gezellige steden. Waarom zou je het nog verder weg gaan zoeken?

Activiteiten waar je kids de vingers bij aflikken

Op de kindvriendelijke camping in Nederland valt er altijd iets te beleven dankzij het uitgebreide animatieaanbod. Elke week is er in meer dan 50 uur animatie voorzien voor kleine en grotere kinderen en tieners. De creatievelingen halen hun hartje op tijdens de knutselactiviteiten. De waaghalzen genieten van avonturen als bandraften en blobben. 's Avonds vindt er een outdoorcinema plaats of gaan de voeten van je tieners van de vloer tijdens de sterren- of zwemdisco. Een sprookjestocht behoort ook tot de mogelijkheden. Tijdens het hoogseizoen kijken de kinderen hun ogen uit tijdens een vuurwerkshow. Ook een theatershow staat op het programma. Op een camping met animatie in Nederland haalt elk kind zijn hart op.

Een scala aan spel- en speelmogelijkheden

De kindvriendelijke campings in Nederland zijn uitgerust met een variatie aan speeltuinen. Kinderen raken hun energie kwijt in de zand-, avonturen-, of waterspeeltuin. Trampolines en kabelbanen vinden ze hier ook. Ze ontdekken het aapje in zichzelf in het klimbos of gaan op minisafari in de jungle. Op de dierenweide of kinderboerderij kijken de kinderen hun ogen uit en aaien ze verschillende dieren. Er zijn ook tal van slechtweervoorzieningen zodat je kids zich nooit vervelen. Samen met je kinderen speel je een spelletje bowling of een rondje midgetgolf. Niemand blijft in de kou staan.

Ook waterminnende gezinnen komen aan hun trekken op een kindvriendelijke camping in Nederland. Je vindt namelijk veel campings met een strand aan een meer of recreatieplas. Er zijn speciale stukken afgebakend zodat ook de allerkleinsten in alle veiligheid volop genieten van de waterpret. Vaak is er in een speciaal verwarmd kleuterbad voorzien, zowel binnen als buiten. Voor nog meer waterplezier kun je terecht op de verschillende waterglijbanen.

Originele accommodaties en voorzieningen speciaal voor kinderen

Wat dacht je van een origineel verblijf in een houten iglo, een FunLodge of WaterLodge? Of dompel je onder in de wereld van de hobbits tijdens je verblijf in een grasdakbungalow. De campings bieden meestal ook lodgetenten en verschillende bungalows aan. Op die manier geniet je van dezelfde luxe als thuis en maak je je geen zorgen over wat je allemaal moet inpakken voor je vakantie.

Naast standaardvoorzieningen als douches en (af)wasruimtes geniet je van extra comfort dankzij de speciale babywasplaatsen en kindersanitair. Je huurt een kampeerplaats met privésanitair voor nog meer gemak tijdens je vakantie.