3.5 sterren

Camping De Krabbeplaat

NederlandZuid-HollandStadsregio RotterdamBrielle  (sitecode 54899)

Camping De Krabbeplaat

NederlandZuid-HollandStadsregio RotterdamBrielle
4 sterren
ErkendCKE

De camping ligt in een recreatiegebied op een landtong tussen Brielle en de Brielse Maas. De staanplaatsen zijn deels gescheiden van de vaste plaatsen. Er zijn een kinderboerderij, een jachthaven en een waterskischool. Direct buiten het terrein is een voetveer naar Brielle. Direct aan het meer ligt een publiek toegankelijk zandstrand van ca. 150 x 20 m dat geleidelijk afloopt. Er zijn voetbaldoelen, een beachvolleyveld en een ponton in het water.

Op het voormalige eiland Voorne-Putten, vlak bij het historische stadje Brielle ligt Camping De Krabbeplaat. Deze luxe 4,5 sterren familiecamping is ideaal voor jonge gezinnen die niet helemaal naar Frankrijk of Italië willen afreizen, maar wel het echte vakantiegevoel willen ervaren.

Bosrijk recreatiegebied

Camping De Krabbeplaat ligt direct aan het water van het Brielse Meer in Zuid-Holland te midden van een natuurlijk en bosrijk recreatiegebied. Van een eenvoudige trekkershut of comfortabele mobilhome tot een rustige kampeerplek, het kampeerterrein heeft met 350 plaatsen een accommodatie voor iedereen. De staanplaatsen zijn tussen de tachtig en negentig vierkante meter groot.

Aandacht voor de natuur

Op de camping is veel aandacht voor de natuur. De Krabbeplaat probeert het kampeerterrein zoveel mogelijk te laten opgaan in de natuurlijke omgeving. Verder hangen er nestkasten voor vogels en liggen er houtrillen waar egels, bunzings, wezels en kleine vogels zich thuisvoelen. Voor vlinders zijn er plekken met veel bloemen gecreëerd en er staan ouderwetse fruitbomen tussen de beplanting.

Kinderboerderij

De Krabbeplaat is een kindvriendelijke camping met veel faciliteiten. Er is een uitgebreid animatieprogramma waar kinderen het hele hoogseizoen van kunnen genieten. De kleintjes kunnen heerlijk met de dieren knuffelen op de kinderboerderij. Verder is er een trapveldje, strandvolleybal en een ponton in het water waar de kinderen vanaf kunnen springen. Het zandstrand loopt geleidelijk af in het water en is honderdvijftig meter lang.

Sportvissen

De camping heeft een eigen haven met een waterskischool. Tegen betaling kun je ook je eigen boot meenemen en aanmeren. Direct buiten het kampeerterrein vind je het voetveer naar Brielle en kun je ook waterfietsen, kano’s, roeiboten en motorboten huren. Sportvissers kunnen bij De Krabbeplaat hun hart ophalen met het zoete water van het Brielse Meer aan de een kant van de camping en een zoutwater kanaal aan de achterzijde.

Omgeving

Camping De Krabbeplaat ligt in een unieke omgeving. Alles wat je je maar kunt wensen, is in de buurt te vinden. Het water van meer, kanaal en de zee, cultuur in historische stadjes en grote steden en de natuur van het typische Nederlandse uitgestrekte polderlandschap.

Zee

Het kampeerterrein ligt direct aan het Brielse Meer, maar op het eiland Voorne-Putten zijn nog meer recreatiemeren te vinden zoals de Oude Maas, het Spui en het Haringvliet. Het eiland ligt ook nog eens aan zee en heeft prachtige stranden bij Rockanje en Hellevoetsluis. Het strand bevindt zich op slechts enkele minuten rijden van de camping.

Duinmeertjes

Bij het dorp Oostvoorne, op de kop van het eiland, tref je een uniek duingebied aan. Er groeien planten die elders in Europa niet voorkomen. Rockanje staat bekend om het zogenoemde Quackjeswater, een natuurgebied met prachtige duinmeertjes waar je met een beetje geluk lepelaars en aalscholvers kunt zien. In de polders zijn daarnaast nog tal van plekjes te ontdekken waar de natuur zijn gang kan gaan.

Fietsen en wandelen

Je kunt het landschap het best ontdekken via de diverse fiets- en wandeltochten in de omgeving. De Brielse Meer-route, Molen-route en Voorne-route zijn de moeite waard. Ook wandeltochten als het Heenvlietpad en Landgoederenpad zijn schitterend. Even uitrusten? Strijk dan in Brielle of Hellevoetsluis neer, twee vestingsteden met een lange geschiedenis. De stadjes hebben tal van musea, galeries en gezellige terrassen.

Rotterdamse haven

Als je verder wilt reizen zijn Dordrecht, Zierikzee, Middelburg en natuurlijk Rotterdam aan te bevelen. Breng een bezoek aan Diergaarde Blijdorp, Museum Booijmans van Beuningen of de Kunsthal. Ook een rondvaart door de Rotterdamse haven is een interessant dagje uit voor het hele gezin.

Lees meer over Zuid-Holland

Naar accommodaties