3.2 sterren

Camping Delftse Hout

NederlandZuid-HollandStadsgewest HaaglandenDelft  (sitecode 38810)

Camping Delftse Hout

NederlandZuid-HollandStadsgewest HaaglandenDelft
4 sterren
ErkendCKEGreenKey

Het rechthoekige terrein ligt bij recreatieplas De Delftse Hout, op loopafstand van het centrum van Delft. De toeristische staanplaatsen zijn gescheiden van de vaste plaatsen. De comfortplaatsen hebben een verharde ondergrond. De diepte van het openluchtzwembad is 30 cm (kleuterbad) en 130 cm. Naast de camping is een kinderboerderij met waterspeelplaats. De grote plas biedt vis- en watersportmogelijkheden. De omgeving is geschikt voor wandelingen. Tot juni 2020 vinden bouwwerkzaamheden plaats.

Stadscamping Delftse Hout ligt op een kwartier lopen van het centrum van Delft. De camping ligt vlak bij recreatieplas De Delftse Hout en samen met het openluchtzwembad, de kinderboerderij en waterspeelplaats is dit een mooie plek voor een gevarieerde vakantie.

Camping Delftse Hout is een ideale bestemming als je op zoek bent naar een leuke stadscamping met veel voorzieningen. De staanplaatsen zijn gescheiden van de vaste plaatsen en de comfortplaatsen hebben een verharde ondergrond. Het familieveld is door de beperkte begroeiing overzichtelijk, zodat er makkelijk contact gelegd kan worden met andere kinderen. Dit veld ligt ook dicht bij de speeltuin en het zwembad. Wat meer privacy vind je bij de kleinere velden met vier, vijf of zes plaatsen.

Slapen als nooit tevoren

Huurders kunnen kiezen uit verschillende accommodaties. Er zijn mobilhomes beschikbaar, maar er zijn ook meer bijzondere optrekjes. Slaap onder het gras in een grashut, logeer in een trekkersiglo of verblijf in een avontuurlijke Coco. Er zijn op Camping Delftse Hout genoeg mogelijkheden voor een unieke vakantie.

Genoeg te doen voor de kinderen

Op de camping is een verwarmd openluchtzwembad aanwezig, met een apart spetterbad voor de allerkleinsten. Langs het zwembad staan ligstoelen om heerlijk van het zonnetje te kunnen genieten. In de schoolvakanties is er een animatieprogramma. ’s Morgens wordt er geknipt, geplakt en geknutseld in de recreatiezaal, ’s middags zijn er diverse sport- en spelactiviteiten en ’s avonds verzamelt iedereen zich in de zaal voor een spel- en theatershow. Daarnaast zijn op de camping een restaurant, snackbar en een campingwinkel.

Omgeving

Winkelen, een drankje doen op het terras, cultuur ervaren, fietsen en wandelen: alles kan vanaf Camping Delftse Hout. Je bent in ongeveer een kwartier in de binnenstad van Delft: een mooie kans om de stad van binnen tot buiten te leren kennen.

Het oude centrum van Delft heeft veel interessante bezienswaardigheden. In De Nieuwe Kerk vind je de graftombes van Koningin Wilhelmina, Prins Claus, Prins Bernhard en Koningin Juliana. In Het Prinsenhof is Willem van Oranje vermoord en in het Vermeercentrum kom je meer te weten over deze Delftse schilder. In de aardewerkfabriek ‘De Porceleyne Fles’ wordt nog steeds Delftsblauw aardewerk met de hand gemaakt. De stad zit vol met verhalen. Als je meer wilt weten over de rijke geschiedenis is een stadswandeling een absolute aanrader. Je kunt je hiervoor opgeven bij de receptie.

Rondvaart door het havengebied of zonnen op het strand

Rotterdam ligt ook in de buurt van de camping. Je kunt hier een rondvaart maken door ’s werelds grootste havengebied, de hoogte in met een bezoek aan de Euromast of een dagje met het gezin naar Diergaarde Blijdorp. In Den Haag bezoek je Madurodam, het Vredespaleis of de regeringsgebouwen. Het Torentje op het Binnenhof mag zeker niet aan je bezoek ontbreken. Zin in een dagje strand? Ga dan zonnen op het Scheveningse strand of flaneren over de boulevard.

Vissen, surfen en roeien

Recreatiegebied Delftse Hout ligt aangrenzend aan de camping. De kleinste vakantiegangers beleven hier avonturen in de kinderboerderij en de waterspeeltuin. Ook is er van alles te ontdekken over de natuur en het milieu in informatiecentrum ‘De Papaver’. Naast de camping ligt een groot recreatiemeer met een strandje. Hier kun je van de zon genieten, een hengeltje uitgooien en het is een goede surf- en roeilocatie.

Lees meer over Zuid-Holland

Naar accommodaties