9590 campings in 28 landen

  • Grootste aanbod te boeken campings
  • 250.000+ campingreviews
  • Vertrouwd via ANWB
Alpencamp Kärnten
bekijk 10 foto 's en 1 video
Erkend CKE

Alpencamp Kärnten

De camping is omgeven door beboste hellingen en begroeid met fruit- en loofbomen. De standplaatsen liggen deels in de boomgaard en deels aan kleine straatjes. Op loopafstand het zwemparadijs Aquarena, waar campinggasten gratis toegang hebben. De camping biedt begeleide wandel- en mountainbiketochten in de bergen. ’s Zondags kunnen kinderen tractor leren rijden. Op 0,3 km van de camping is een langlaufloipe, op 0,5 km ligt een skilift. Er rijdt een skibus.

Alpencamp Kärnten ligt in een van de vlakke dalen van Karinthië. Een rustige, middelgrote camping in Oostenrijk, omringd door de hoge bergen van de Kärnische Alpen. Waar je een warm welkom wacht van de campingeigenaar en het personeel, ook in het Nederlands.

Alle 75 toeristische staanplaatsen zijn afgebakend. Voor een deel liggen ze onder fruit- en loofbomen, de andere plekken doen het zonder schaduw. De grootte varieert tussen de 70 en 130 vierkante meter. Prettig voor winterkampeerders is dat de stroompalen 12 of 16 ampère leveren. Voor de verhuur zijn er kamers, drie appartementen en vier bungalows.

E-bikes en mountainbikes

Vanaf de camping stap je zo op een e-bike of een mountainbike om de omgeving te verkennen. Je kunt eventueel mee met één van de begeleide tochten in de bergen. De fietsen zijn te huur op de camping. Kom je hongerig terug, dan eet je een pizza in de campingpizzeria of geniet je van een maaltijd in het restaurant. Er is ook een broodservice, de campingwinkel heeft een kleine sortering levensmiddelen.

Sauna en relaxen

Het sanitair is prachtig, mooi compleet met wasmachine, droger en centrifuge. Probeer de sauna’s op de bovenverdieping. Relaxen na een actieve fiets- of wandeldag, heerlijk. Grappig voor kinderen: op zondag kunnen ze leren hoe ze tractor moeten rijden. Zitten ze niet op de tractor, dan vind je ze vast terug bij de speeltoestellen. Tot de voorzieningen hoort een camperservicepunt.

Zwemparadijs of meer actie in het water

Met tien tot vijftien minuten lopen ben je in het zwemparadijs Aquarena. Gratis kaartjes zijn verkrijgbaar op de campingreceptie. Wil je meer actie, ga dan naar het Gaildal, even ten noorden van Alpencamp Kärnten. Op het soms wild stromende riviertje de Gail kan je raften en wildwatervaren.


Deze camping is niet te reserveren bij de ANWB

Bekijk vergelijkbare campings

Details

Algemene informatie Algemene informatie
Prijzen Prijzen
Voor kinderen Voor kinderen
Toeristische staanplaatsen Toeristische staanplaatsen
Wifi Wifi
Bijzondere voorzieningen sanitair Bijzondere voorzieningen sanitair
Recreatie Recreatie
Eten & drinken Eten & drinken
Campingbepalingen Campingbepalingen
Campers Campers
Adres & route Adres & route
Website Website

Beoordelingen

ANWB score

Totaalscore na ANWB inspectie op de camping. Meer informatie

Zwemmen 12,5% van de ANWB score
Zwembaden
Zwemmen in natuurwater
Terrein 25% van de ANWB score
Staanplaatsen
Indruk terrein
Sanitair 40% van de ANWB score
Bijzondere voorzieningen
Kwaliteit sanitair
Eten & drinken 10% van de ANWB score
Boodschappen
Eetgelegenheid
Recreatie 12,5% van de ANWB score
Speel- en sportfaciliteiten
Animatie

Kampeerders reviews

Alpencamp Kärnten heeft nog geen reviews van kampeerders.

Vergelijkbare campings

Alpencamp Kärnten is niet te reserveren bij de ANWB, hieronder hebben we een aantal alternatieven voor u neergezet.

iDeal Mastercard Visa