3.5 sterren

Camping Ronacher

OostenrijkKarinthiëStockenboi  (sitecode 44772)

Camping Ronacher

OostenrijkKarinthiëStockenboi
3.5 sterren
CharmeErkendCKE

De terrassencamping biedt deels uitzicht op het meer en de beboste hellingen. Op het terrein staan enkele sparren en berken. Vanaf het terrein is er een directe toegang tot het water. De camping biedt begeleide wandelingen in het laagseizoen en organiseert af en toe activiteiten. Er is een grote ligweide met een kleine strook zand, een strandbar, een zwemsteiger, een kiosk, een speeltuin, een voetbal- en een beachvolleybalveld en verhuur van kano's, waterfietsen en supplanken.

Kamperen aan de Weissensee op Camping Ronacher

De rustige Camping Ronacher is mooi gelegen aan de oostoever van de Weissensee, in de Oostenrijkse regio Karinthië. Hier vier je vakantie ver weg van de dagelijkse sleur en hectiek. De camping trekt veel natuurliefhebbers aan vanwege de ligging in het groen en de vele wandelmogelijkheden.

Prachtig uitzicht vanaf je kampeerplek

De terrassencamping biedt zonnige plekken met uitzicht op het meer of de beboste hellingen. Op het terrein staan enkele berken en sparren, maar deze zorgen niet voor veel schaduw. Je hebt directe toegang tot het water vanaf je kampeerplekje. Bij Camping Ronacher kampeer je zowel met de tent als de caravan, camper en vouwwagen. De staanplaatsen zijn overwegend vlak, tussen de 70 en 80 m² groot en voorzien van elektriciteit. Voor de niet-kampeerders zijn er comfortabele vakantiehuizen met plek voor twee tot vier personen te huur.

Zwemmen in de Weissensee

De kinderen kunnen veilig zwemmen en spetteren in de Weissensee. Er is een groot zandstrand en een goed overzichtelijke, ondiepe oever. Hier zie je de visjes vaak gewoon zwemmen! Voor wat oudere kinderen is er een beachvolleybalveld waar ze gemakkelijk nieuwe vrienden maken. Schijnt de zon niet? Dan is er een binnenruimte vol met leuke spelletjes en een tafeltennisspel. De kinderen hoeven zich dus geen ogenblik te vervelen. Voor de volwassenen is er een wellness met een droge sauna en stoomsauna, een zonneterras en een rustruimte met panorama.

Smakelijk eten

De inwendige mens verwen je in het restaurant op de camping. Het menu bestaat uit voornamelijk traditionele Karinthische gerechten, vers gemaakte salades, verse groenten van het seizoen en lokale natuurproducten. Voor een snelle hap haal je een patatje of een pizza af bij de snackbar en ook is het mogelijk om zelf te koken. Je boodschapjes haal je gemakkelijk bij de campingwinkel.

Omgeving

Ontdek het natuurpark Weissensee vanaf Camping Ronacher

Het Natuurpark Weissensee biedt veel mogelijkheden voor wandelaars, fietsers en mountainbikers. Zo is er een 200 kilometer lang wandelpadennet, zijn er diverse goed aangegeven mountainbikeroutes en uitdagende trails voor nordic walking. Ook in de winter valt er genoeg te beleven in de omgeving. Als er sneeuw ligt, zijn sneeuwschoenwandelingen en sleehondentochen bijzonder populair.

Voor vissers zijn er vele mogelijkheden om de hengel uit te gooien in het heldere water van de Weissensee. Er zwemmen 22 vissoorten rond in de wateren aan Camping Ronacher, waaronder meerforellen, karpers, snoeken en houtingen.

Lees meer over Karinthië