3 sterren

Rad-Wandercamping Irschen

OostenrijkKarinthiëIrschen  (sitecode 63697)

Rad-Wandercamping Irschen

OostenrijkKarinthiëIrschen
3 sterren
KleinErkendCKE

Zoals de naam Rad-Wandercamping al zegt is dit licht hellende terrein, met enkele terrassen, ook geschikt voor sportieve kampeerders die willen fietsen of wandelen. Je vindt er dan ook rust; geen animatie, speeltuin of zwembad. Wel is er een leuk restaurant met een terras, dat deels overdekt is. In speciale gevallen brengt de eigenaresse zelfs de maaltijd naar je staanplaats. Enkele loof-, naaldbomen en struiken in groen- en bruintinten zorgen voor schaduw.

Rad-Wandercamping Irschen in het glooiende Karinthië

Rad-Wandercamping Irschen trekt veel sportieve kampeerders die willen wandelen en fietsen in de groene omgeving. Op de camping zelf heerst stilte, zodat je helemaal tot rust komt tijdens je vakantie naar Oostenrijk. Hier vind je geen zwembad, speeltuin of animatie, maar wel een sfeervol restaurant met terras.

Kleinschalige camping

Rad-Wandercamping Irschen heeft 34 toeristische staanplaatsen gelegen op een licht hellend terrein met enkele terrassen. De camping heeft een zeer open uitstraling en de meeste plekken liggen op een groot grasveld. Voor de schaduw staan er enkele loof- en naaldbomen verspreid over het terrein; de meeste kampeerplekken liggen echter in de zon. Het merendeel van de plekken is groter dan 100 m² en alle staanplaatsen zijn voorzien van een elektriciteitsaansluiting. Er zijn geen huuraccommodaties beschikbaar, dus hier tref je alleen kampeerders aan met een eigen kampeermiddel.

Sfeervol restaurant

Op het terras voor het restaurant heerst altijd een gezellige sfeer. Hier drink je een koud biertje en bestel je een lekkere maaltijd van de grill. In speciale gevallen brengt de eigenaresse van de camping zelfs de maaltijd naar je staanplaats. 's Ochtends zijn er verse broodjes verkrijgbaar op de camping en de dichtstbijzijnde supermarkt ligt op 2 kilometer afstand, zodat je gemakkelijk boodschappen haalt als je zelf een avond wilt koken.

Ontspannen op de camping

De camping is voorzien van eenvoudige voorzieningen, zodat je hier rust vindt na een lange wandel- of fietstocht door de omgeving. Op het gras voor je tent, caravan of camper geniet je van de zon, lees je een goed boek of houd je de kinderen in de gaten terwijl ze aan het spelen zijn. Bij slecht weer zit je droog in het restaurant.

Omgeving

Wandelen en fietsen rondom Rad-Wandercamping Irschen

Een schitterende fietsroute in de buurt van Rad-Wandercamping Irschen is de circa 510 kilometer lange Drauradweg. Deze route bestaat uit acht etappes en kun je ook voor een gedeelte fietsen. De complete fietsroute loopt grensoverschrijdend van Zuid-Tirol via Oost-Tirol, Karinthië en Slovenië naar Varaždin in Kroatië. Ga ook zeker een dagje naar de Weissensee. Hier maak je een mooie wandeling rondom het meer en sluit je de dag af met een verkoelende duik in het heldere water. In de berghutten of pal aan het meer geniet je bij een van de restaurantjes van verse vis uit het meer.

Lees meer over Karinthië