Camping De Vuurplaats

RoemeniëSuceavaFundu Moldovei  (sitecode 31218)

Camping De Vuurplaats

RoemeniëSuceavaFundu Moldovei
KleinCKE

Landelijk en rustig gelegen kampeerterrein in de noordelijke Karpaten met uitzicht op de bergen en de omgeving. Achter het terrein stroomt een riviertje waarin gezwommen kan worden. De camping wordt beheerd door Nederlanders. 's Avonds mag er een vuur gemaakt worden. Er worden excursies georganiseerd naar o.a. een kaasmakerij. De camping biedt een maaltijdservice met ontbijt en table d'hôte met streekgerechten op verzoek. Deze camping is nog niet door de ANWB geïnspecteerd.

In het noordoosten van de Karpaten heeft de rivier de Moldova een diepe vallei uitgesleten in de omringende bergen. Hier vind je het dorpje Fundu Moldovei met aan de rand camping De Vuurplaats.

Vanaf de camping heb je uitzicht op het dorp en de boven alles uitrijzende beboste hellingen. De rivier stroomt langs het terrein en hierin kun je heerlijk (pootje)baden. De 24 niet afgebakende plaatsen liggen rond een oude perenboom. De voorzieningen bestaan uit een gezellige, eventueel verwarmde, leeskamer en het sanitair. De douches en toiletten zijn nieuw, ruim en brandschoon. Op verzoek kun je mee-eten, bij goed weer op het terras. Het menu is telkens een verrassing.

Het dorp ademt de sfeer van de oorspronkelijke houthakkerscultuur. Er zijn veel originele huizen met de traditionele, overdekte waterput in de tuin. In het museum (vijf minuten lopen) kun je er alles over te weten komen. Een paar winkeltjes leveren de nodige levensmiddelen. Voor uitgebreider winkelen of een gezellige markt moet je in Câmpulung Moldovenesc zijn.

De Vuurplaats is een goede uitvalsbasis om de wereldberoemde kloosters van de Bucovina met hun beschilderde kerken te bezoeken. De prachtige vallei van de Moldova en de bergen rondom zijn uitstekend geschikt voor een wandeling of mountainbiketocht. De Nederlandse campingeigenaren vertellen je graag over de vele mogelijkheden. Heel bijzonder is een wandeling op zondagmorgen naar een klooster in de omgeving waar de kloosterzusters na het bezoek aan de Roemeens-Orthodoxe ochtenddienst alle aanwezigen uitnodigen voor een gezamenlijke maaltijd.

Lees meer over Suceava