3.7 sterren

Centro Vacanze San Marino

San MarinoCailungo  (sitecode 45779)

Centro Vacanze San Marino

San MarinoCailungo
4 sterren
ErkendCKE

Deze camping is de enige camping in San Marino. Het terrein ligt schilderachtig op een berghelling in een olijfboomgaard. De staanplaatsen op terrassen kijken over de omringende heuvels uit naar de zee. Er is volop schaduw van loof- en olijfbomen. Het fraaie grote zwembassin heeft ook een ondiep kleuterdeel. Rondom staan volop parasols en ligbedden. Er is een vrij toegankelijke kinderboerderij. Het centrum van San Marino ligt op 3 km; de bushalte met een directe verbinding is pal bij de ingang.

Omgeving

Centro Vacanze San Marino is de enige camping in deze omgeving, en hierdoor zit je als een van de weinigen dicht op het vuur. Het oude stadje San Marino, het prachtige groene landschap en bekende badplaatsen liggen aan je voeten maar ook de naastgegen discotheek zorgt voor een vakantie gevoel

Cultuur snuiven

Dicht bij de camping vind je het pittoreske stadje San Marino, de hoofdstad van het gelijknamige republiekje. Hier kan je in het Museo di Stato een grote collectie, schilderijen, archeologische voorwerpen en munten bewonderen. Voor wat meer actie is er het wapenmuseum, er is een museum voor moderne kunst en leuk voor de kinderen: een museum voor eigenaardige voorwerpen en een wassenbeeldenmuseum.

Groene oase van rust

San Marino wordt ook wel de sereenste republiek genoemd, vanwege haar onbedorven landschappen en prachtige heuvels. Je kunt je hier heerlijk onderdompelen in groen en rust. Wie wat actiever van de natuur wil genieten kan op de vele fietspaden en –routes in het achterland van de aangrenzende regio Romagna mooie tochten maken.

Winkelen en heerlijk eten

San Marino biedt ook genoeg winkelmogelijkheden: van Italiaanse merkkleding tot outlets waar mooie Italiaanse producten met leuke kortingen worden verkocht. Van mode tot elektronica en parfum. Wie na een dagje winkelen even bij wil komen kan zich tegoed doen aan de beroemde bonen-en-speksoep, konijnenstoofpot of chocoladehazelnoottaart van de regio.

Met de kinderen op stap

Niet ver rijden van de camping vind je ook verschillende water- en pretparken zoals Mirabilandia in Ravenna, Miniatur in Rimini en Aquafan in Oltermare in Riccione. Leuk voor een dagtrip is ook het Aquarium in Cattolica. Of je pakt misschien wel liever gewoon je zwemspullen en gaat naar een van de beroemde badplaatsen van de regio zoals Cesenatico, Rimini en Riccione.

Lees meer over de regio

Naar accommodaties