Vakantiehuizen in Schotland

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in Schotland

2 personen
0 campings gevonden
Er zijn geen campings gevonden die voldoen aan je zoekcriteria. Wijzig de zoekfilters om verder te zoeken.

Adembenemende landschappen en charmante steden bij een vakantiehuis in Schotland

Charmante historische steden, ruige kliffen met een woeste zee, weelderige landschappen vol groen en bergen, en stoere eeuwenoude kastelen; tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Schotland geniet je van een veelzijdige vakantie om nooit te vergeten. Bezoek schitterende steden als Glasgow of Edinburgh, ga op zoek naar het monster van Loch Ness of proef de lekkerste whisky volgens lokale receptuur.

Het eeuwenoude kasteel van Edinburgh

Tijdens je vakantie in een vakantiehuis in Schotland is Edinburgh zeker een aanrader om te bezoeken. Zowel het oude als het nieuwe deel van de stad staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Tijdens een wandeling door de charmante straten van Edinburgh heb je dan ook het gevoel terug in de tijd te keren. Bewonder onder andere het kasteel van Edinburgh, dat zich bevindt op de vulkanische grond van Castle Rock. Op deze plek worden de kroonjuwelen van Schotland bewaard. Bovendien wordt hier iedere dag rond 13:00 uur de One o'Clock Gun afgevuurd. Een andere bezienswaardigheid is Holyrood Palace. Dit paleis is de officiële residentie van de Britse koninklijke familie. Als zij echter niet aanwezig zijn, is het paleis geopend voor het publiek. Kunst- en cultuurliefhebbers bezoeken daarnaast het City Art Centre, met schitterende kunstwerken, beeldhouwwerken en foto's.

Musea en theaters in Glasgow

Naast de prachtige stad Edinburgh is Glasgow een aanrader voor een tussenstop. Deze stad had voorheen het imago van een grauwe industriestad, maar tegenwoordig is het een bloeiende plek met een groeiend aantal musea en theaters. Kunstliefhebbers bezoeken bijvoorbeeld het Kelvingrove Art Gallery of de imposante theaterzaal King's Theatre Glasgow. Liefhebbers van winkelen gaan naar Buchanan Street.

Wandelen tussen de lochs

Naast charmante steden biedt Schotland fantastisch natuurschoon vol bossen en meren. Bezoek bijvoorbeeld het nationale park Trossachs, dat bekend staat om zijn verscheidenheid aan lochs. Hier vind je ook het grootste meer van Schotland, genaamd Loch Lomond. Wandel als Robin Hood over de wandelroute Rob Roy's Cave door de loofbossen.