1 ster

Camping Rio Luna

SpanjeCastilië-LeónProvincia de LeónSena de Luna  (sitecode 64455)

Camping Rio Luna

SpanjeCastilië-LeónProvincia de LeónSena de Luna
1 ster
KleinCKE

De camping ligt in de prachtige Cantabrische vallei en wordt omringd door hoge, kale en begroeide bergen. De camping ligt bij het riviertje Luna en aan weerszijden is een ligweide. Door afdamming in de rivier kun je erin baden, wel heeft de bodem veel stenen. De zeer eenvoudig uitgeruste camping heeft een open veld en de niet afgebakende plaatsen hebben deels schaduw van bomen. Groepen zijn toegestaan. In het bar/restaurantje met klein terras, kunnen drankjes en (eet)snacks besteld worden.

Basic kamperen in de natuur bij Camping Rio Luna

Op iets meer dan een kilometer van Sena de Luna vind je Camping Rio Luna. De kleine camping is mooi gelegen in een vallei in het Cantabrisch Gebergte. Hoge bergen, deels begroeid en deels kaal, omringen het kampeerterrein. Kamperen doe je hier op een open veld, waar de bomen voor enige schaduw op de niet afgebakende staanplaatsen zorgen. Als je het fijn vindt om zonder al te veel poespas te kamperen, en vooral op zoek bent naar natuur en rust, dan zit je hier prima.

Badderen in de rivier

De naam van de camping geeft het al een beetje weg: langs het kampeerterrein loopt het riviertje de Luna. Op de oever is aan beide kanten van het water een ligweide gemaakt, en dankzij afdamming kun je rustig een beetje in het verfrissende water poedelen. Trek wel even waterschoenen aan, want er liggen nogal wat stenen op de bodem. Camping Rio Luna biedt verder niet veel vermaak, maar in de omgeving kun je allerlei sporten beoefenen, zoals bergbeklimmen, fietsen, paragliden, zwemmen en wandelen.

Faciliteiten op het kampeerterrein

Als je wat langer op vakantie bent of expres niet veel kleding hebt meegenomen, breekt onvermijdelijk het moment aan dat je een wasje moet draaien. Gelukkig kan dat op Camping Rio Luna. Verder is er een terras bij de koffiebar, waar je terechtkunt voor een drankje en een hapje.

Huuraccommodaties

Je kunt hier ook in een houten bungalow verblijven, die onderdak biedt aan maximaal vier personen. Net als het kampeerterrein is de bungalow eenvoudig ingericht. Maar meer dan een compacte keuken, een complete badkamer, een bed, een overdekt terras en een koffiezetapparaat heb je eigenlijk niet nodig, toch?

Omgeving

Bezoek mooie steden in de omgeving van Camping Rio Luna

Vanaf Camping Rio Luna kun je prachtige fiets- en wandeltochten maken, maar het is ook wel eens lekker om de bedrijvigheid van een Spaanse stad op te zoeken. Met een klein uurtje rijden sta je in het centrum van Oviedo. Bezoek net als de lokale bevolking stadspark Campo de San Francisco, maar hang ook zeker even de toerist uit en bekijk de prachtige kathedralen en drink cider op een terras. Ook leuk om te bezoeken is het levendige León, in 2018 uitgeroepen tot gastronomische hoofdstad van Spanje.

Lees meer over Castilië-León