Camping aan de Costa Brava aan zee

  • Campings die direct aan zee gelegen zijn
  • Voor liefhebbers van strand, zee & zon
  • Populaire campings, dus reserveer snel

Camping aan de Costa Brava aan zee

2 personen
103 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Camping Costa Brava aan zee

Houd je van zee, palmbomen, strand en zomerse temperaturen? Overweeg dan zeker eens een vakantie aan de Costa Brava in de Spaanse provincie Gerona in Catalonië. Laat je onderdompelen in het mediterrane gevoel zodra je hartelijk ontvangen wordt op je camping aan zee aan de Costa Brava. Vaak gebeurt dit zelfs in het Nederlands. Verwacht vooral grote en zeer grote campings aan de Costa Brava aan zee, met onnoembaar veel animatie, zwembadcomplexen, sportterreinen, wellness en verschillende restaurants. Je maakt je geen zorgen over kampeerbenodigdheden wanneer je een mobilhome huurt op de camping. Zo geniet je van alle comfort en ben je bovendien mobiel tijdens je verblijf. Verken de Costa Brava in alle vrijheid.

De kust van de Costa Brava

Als je kiest voor een vakantie op een camping aan de Costa Brava aan zee geniet je van ruige kusten en grote rotsformaties die uitlopen tot in zee. Brede zandstranden zie je hier weinig. Enkel in de Golf van Roses en de Golf van Pals vind je een strand met grof zand of kiezels. Wat je hier wel veel tegenkomt zijn idyllische baaitjes met pijnbomen en buitengewoon helder water.

Je vindt veel campings aan de Costa Brava aan zee in Lloret de Mar, de bekendste badplaats aan de Costa Brava. De feestlocatie is vooral populair bij jongeren uit België en Nederland. Je vindt hier dan ook heel wat Nederlandse cafés, disco’s en eettenten.

Ben je op zoek naar rust, dan kies je voor plaatsen als Tossa de Mar. Dit is een kleine Spaanse badplaats met een middeleeuwse uitstraling. Het is omgeven door bergen en je vindt er de uitkijktoren Torre de Can Magi en het oude augustijnenklooster La Capilla del Socors. De innerlijke mens versterk je in een van de vele toprestaurants. Het hoofdstrand is druk, maar als je naar het noordoosten van de stad gaat, mag je je verheugen op twee rustige stranden: Playa del Reig en Playa del Mar Menud. Ook Playa del Pals is een charmant badplaatsje aan de Costa Brava, dat nog geen massatoerisme kent.

Prachtige steden aan de Costa Brava

Houd je van een citytrip, bezoek dan zeker het bruisende Barcelona. Kuier over Las Ramblas en geniet van een Spaans biertje waar je standaard tapas bij geserveerd krijgt. De museumliefhebber weet hier niet waar te beginnen. Bezoek de unieke Sagrada Família, een van de vele creaties van Antoni Gaudí. Koop je tickets online om de wachtrij te omzeilen. Geniet daarna van een lekker kopje koffie in een van de vele hippe koffiebarretjes. Barcelona is verder een paradijs voor vegetariërs

Ook de stad Gerona is zeker de moeite waard. Wist je dat deze stad omgetoverd werd tot King’s Landing uit Game Of Thrones? Je kunt hier deelnemen aan een wandeling met gids, die je alle filmlocaties in de stad laat zien. Bewonder verder de originele kathedraal of bezoek een van de Arabische badhuizen die de stad rijk is.