Kleine campings in Spanje

  • Camping met <60 staanplaatsen
  • Geniet van rust en ruimte in de natuur
  • Speciaal door de ANWB geselecteerd

Kleine campings in Spanje

2 personen
33 campings gevonden

Ruimte en rust onder de zon op een kleine camping in Spanje

Ook in het populaire vakantieland Spanje kun je terecht voor rust en ruimte tijdens je vakantie. Op een kleine camping in Spanje geniet je van een strandvakantie of juist een verblijf in de natuur in het binnenland. Maar dan zonder de drukte van enorme resorts met waterparken en animatieteams.

Kleine campings in Spanje

Al sinds de jaren '70 is er sprake van massatoerisme in het land, maar op een kleine camping in Spanje merk je hier gelukkig niet veel van. Hier heb je alle ruimte op de ruime staanplaatsen en maak je een praatje met de buurman. Er hangt een gemoedelijke sfeer en er worden regelmatig activiteiten voor jong en oud georganiseerd. De eigenaar kent iedereen en de kinderen spelen zonder te verdwalen op het terrein. Ze spelen lekker samen in de natuur zonder de afleiding van kinderdisco’s of waterparadijzen.

Een strandvakantie zonder massatoerisme

De bekendste bestemmingen voor een vakantie in Spanje liggen aan de kust. De ruige, rotsachtige kust wordt afgewisseld met heerlijke zandstranden. Vooral aan de Costa Brava vind je intieme baaien die afgeschermd worden door rotswanden. Hier geniet je van activiteiten aan en op het water en van een goed boek op het strand. Of wandel over boulevards met uitzicht over zee en geniet van een sangria op een van de terrasjes. Verblijf aan de Atlantische kust, de Costa Dorada, de Costa del Sol of de Costa Brava; door de warme temperaturen is het overal goed toeven voor het hele gezin.

Bezienswaardigheden in Spanje

Niet alleen aan de kust, maar ook in het binnenland kun je verblijven op een van de kleine campings in Spanje. Hier is van alles te doen en te zien, zoals mooie steden en hoge bergen. Houd je van een actieve vakantie, dan is het gebied rondom de Pyreneeën een fijne bestemming. Je maakt er prachtige wandel- en fietstochten en beklimt het gebergte. Bezoek je liever een interessante stad, dan is de wereldstad Barcelona beslist een stad die je niet over mag slaan. Hier bezichtig je de kunstwerken van architect Antoni Gaudí, waaronder de Sagrada Família en het Parc Güell. Een andere prachtige stad is Valencia, met veel geschiedenis uit de tijd van de Romeinen, in combinatie met moderne architectuur.