Kamperen met wellness aan de Noordzee

9 campings, vul je reisgegevens in om het aanbod te zien

Calendar
Aankomst

-

Vertrek

-

Guests

Kamperen met wellness aan de Noordzee

Alle 9 campings bekijken

Kamperen met wellness aan de Noordzee

Kommandørgårdens Camping & Feriepark
Favorieten
Kommandørgårdens Camping & Feriepark

Denemarken / Zuid-Jutland en Funen / Tønder

2.7(13Recensies)

ZwembadHonden toegestaanKindvriendelijk

Staanplaatsen (480)

Huuraccommodaties (36)

Roompot Beach Resort
Favorieten
Roompot Beach Resort

Nederland / Zeeland / Kamperland

ANWB Camping LogoInspectie

3.1(43Recensies)

Dichtbij het strandZwembadHonden toegestaan

Staanplaatsen (280)

Huuraccommodaties (549)

Direct boekbaar
Hvidbjerg Strand Feriepark
Favorieten
Alle 9 Campings
Alle 9 Campings

Feiten over camping

Aantal campings9
Beoordelingen van campings405
Gemiddelde beoordeling4.0

Populaire campings

1
Hvidbjerg Strand Feriepark
Direct aan de Noordzeekust, aan één van de mooiste en langste stranden in het westen van Zuid-Jutland, ligt camping Hvidbjerg Strand Ferienpark.De camping is behoorlijk groot, maar heeft ook zeker wat… Camping profielpagina

Kamperen aan de Noordzee

Bekijk alle campings

Kamperen met wellness in Sleeswijk Holstein

Bekijk alle campings

Kampeervakantie in een stacaravan

Populaire voorzieningen

WiFi

Internet

Grocery

Supermarkt

Restaurant

Restaurant

Bakery

Broodservice of bakkerij

Wellness

Wellness

Bathing Possibility

Mogelijkheid tot baden

Sanitary Facilities

Sanitaire voorzieningen zeer goed

Washing Machine

Wasmachine

Playground

Speeltuin

About Us

Het ANWB-team

Kommandørgårdens Camping & Feriepark
Kommandørgårdens Camping & Feriepark

Hoog in het noorden van Duitsland biedt de Waddenzee met haar schilderachtige kusten en dijken de beste voorwaarden voor een ontspannende vakantie op een wellness-camping aan de Noordzee. De thalassotherapiebehandelingen met zeewater in de gerenommeerde kuuroorden hebben een heilzame werking op lichaam en geest. Wellness kan worden gecombineerd met beweging in de frisse lucht, bijvoorbeeld fietsen of wadlopen.

Top tips

  • Veel badplaatsen aan de Noordzeekust bieden een combinatie van camping, zwemplezier en wellness. Grote thermen bieden reizigers echte verwenprogramma's met massages, modder- en turfpakkingen en zeewaterbaden.
  • Ook op culinair gebied wordt aan het fysieke welzijn gedacht. Een echte traktatie zijn de Noordzeekrabben, die u zelf in een strandstoel kunt pellen of in de vorm van een salade kunt laten serveren. Andere lekkernijen uit de regio zijn gebakken scholfilets, haringrolletjes en kwelderlam.
  • Om uw luchtwegen te reinigen kunt u gewoon op een bankje op de dijken gaan zitten en de frisse, jodiumrijke zeelucht om uw neus laten waaien. Vooral de Oost- en Westfriese eilanden en het eiland Sylt voor de kust van Sleeswijk-Holstein zijn een aanrader.

Activiteiten en excursies

Wellnessliefhebbers moeten zichzelf zeker trakteren op een therapie met zeewater of diep inademen in een pekelstoombad. Ook wandelingen over het wad zijn aan te bevelen.

Pekelbaden en thalasso

Langs de hele kust van de Waddenzee zijn wellness kuuroorden en thermale baden te bezoeken. Meestal wordt het zoute water van de Noordzee gebruikt voor thalassotherapie, dat een verjongend effect heeft op de huid en een helend effect op de gezondheid. Ook worden pakkingen met modder van de zeebodem aanbevolen. U kunt ook ontspannen in een van de stoombaden, in de whirlpool of in de sauna met uitzicht op het Noordzeestrand. Tot de bekendste kuuroorden aan de kust behoren het Ahoi Thalasso Centrum in Cuxhaven, de Friesland-Therme in Horumersiel en de Dünentherme in Sankt Peter-Ording.

Ontdek een unieke habitat tijdens een wadlooptocht

In de Nationale Parkhuizen worden spannende excursies over de zeebodem bij laag water georganiseerd. Tijdens zo'n tocht leren deelnemers meer over de habitat van de Waddenzee, die door UNESCO tot werelderfgoed is verklaard. Je leert onder andere over de flora en fauna in het slik. Op sommige plaatsen worden regelmatig evenementen georganiseerd, bijvoorbeeld barbecues op zandbanken of op de bodem.

Sleeën op de zeebodem

Eeuwenlang hebben visfuikvissers in de Noordzee en vooral in Oost-Friesland gebruik gemaakt van sledes om hun vangsten terug naar de wal te brengen. Soms werden ook honden gebruikt voor de voortstuwing. Tegenwoordig is de traditie niet erg wijdverbreid - maar vakantiegangers kunnen een rondleiding met de slikslee boeken en het vervoermiddel zelf bedienen. Er zijn zelfs elk jaar wedstrijden in Pilsum en Pogum.

Maak kennis met de Oost-Friese cultuur

Oost-Friesland staat bekend om zijn dijken en heidevelden, de rood-wit gestreepte vuurtorens en de Nederduitse taal. In de loop der eeuwen hebben zich langs de kust verschillende sporten ontwikkeld, zoals het katapult, kleiduivenschieten en boßeln. Thee is onlosmakelijk verbonden met de Friese cultuur. De Friese melange wordt ceremonieel gedronken met room en kandij.

Evenementen

Zeemanskoren, haringrollen en kottertochten zijn slechts enkele onderdelen van de festiviteiten op de Noordzee.

April

  • Koningsdag: Op Koningsdag, eind april, hult Nederland zich volledig in het oranje en viert het zijn monarchie.

Mei

  • Matjestage Emden: Meer dan 100 historische zeilschepen varen in de laatste week van mei de haven van Emden binnen. De Matjestages zijn de beste gelegenheid om verschillende soorten haring te proeven.

Augustus

  • Havendagen van Husum: Half augustus wordt de haven van Husum omgetoverd tot een paradijs voor fijnproevers, muziekliefhebbers en iedereen die zich wil laten betoveren door Scandinavische muziek en jongleurskunst.
  • Norddeich Fishing Cutter Parade: Eind augustus zorgt een viskotterparade in Norddeich voor een geweldige sfeer. Bovendien kunt u zich verheugen op zeemansliederen en Scandinavische gerechten.