Glamping in Tsjechië

  • Luxe kamperen
  • In een lodge of ingerichte safaritent 
  • Genieten in de buitenlucht met het gemak van thuis

Glamping Tsjechië

Wissen
2 personen
1 campings gevonden
<
1
>

Glamping in Tsjechië: een luxe kampeervakantie

Glamping is een groeiende trend in kampeerland. Glamping staat voor ‘glamourous camping’ en is een luxe manier van kamperen. Veel mensen vinden het idee van kamperen aantrekkelijk: heerlijk de hele dag buiten leven en genieten van en in de natuur. Toch zitten er ook mindere kanten aan kamperen: vooral op gebied van comfort moet je flink inleveren. Tegenwoordig is er gelukkig een oplossing: glamping! De tent staat al voor klaar, dus je kunt bij aankomst gelijk beginnen met genieten. De gemeubileerde tenten zijn van alle gemakken voorzien en hebben bedden, een keuken en in veel gevallen zelfs een badkamer! Wil je luxe kamperen in een mooie omgeving? Ga dan glampen op een camping in Tsjechië.

Het prachtige Praag

Tsjechië is een prachtig land waar veel te beleven valt. De populairste bestemming van het land is de hoofdstad Praag. In deze stad kun je winkelen, musea bezoeken en genieten van restaurants en het bruisende nachtleven. Glamping in Tsjechië is niet compleet zonder een bezoek aan deze bijzondere stad. Wie aan komt rijden, kan het eeuwenoude kasteel en de kathedraal bovenop de berg al van veraf zien. Naast deze bijzondere bezienswaardigheden is ook de Joodse wijk een bezoekje waard: je kunt hier verschillende musea en synagoges bezoeken.

Verrassende natuurgebieden en verlaten kastelen

In Tsjechië is veel te doen: natuurliefhebbers kunnen in de buurt van de camping wandelen, bergbeklimmen of fietsen in een van de vele natuurparken. Ben je op vakantie met kinderen? Dan is een bezoek aan een van de vele (verlaten) kastelen een aanrader. Laat je rondleiden door een gids of ga zelf op ontdekkingstocht in deze bijzondere gebouwen. Een andere aanrader is een bezoek aan het gebied Karst: in dit gebied vind je eeuwenoude grotten, waarvan je bepaalde delen kunt bezoeken. Breng je een bezoekje aan Karst, vergeet dan niet een flesje lokale wijn te kopen om mee te nemen naar de camping.

#