Vakantiehuizen in Tsjechië

  • Grootste overzicht van vakantiehuisjes
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantiehuizen in Tsjechië

2 personen
2 campings gevonden
<
1
>

Vakantiehuis in Tsjechië: ontdek verrassende steden en natuur

Tsjechië heeft alles in huis voor een onvergetelijke vakantie. Om die reden vertoef je maar al te graag in een vakantiehuis in Tsjechië. Naast prachtige natuurgebieden vind je er ook sfeervolle steden, indrukwekkende pleinen, magische fonteinen en grootse pleinen. In dit land laad je jezelf op en doe je indrukwekkende nieuwe ervaringen op.

Praag: een historische bestemming voor een stedentrip

Praag behoort tot de mooiste steden van Europa en daarom mag een bezoek aan de hoofdstad van Tsjechië niet ontbreken. Het historische centrum is zeer indrukwekkend, evenals het oude stadsplein Staroměstské náměstí. Maak ook een wandeling over de Karelsbrug, geniet van het uitzicht op de Moldau en bezoek een museum of excellent restaurant.

Geniet van een kastelentrip

Tijdens je verblijf in een vakantiehuis in Tsjechië kom je er al snel achter dat er in het land heel wat kastelen te vinden zijn. In Praag zelf is er de Praagse Burcht. De stad Český Krumlov en het Jindřichův Hradec-kasteel zijn ook aanraders voor liefhebbers van kastelen en burchten. Stippel een route uit, bestel online tickets en ontdek de rijke geschiedenis van deze historische gebouwen.

Wandelen in het Reuzengebergte

Op de grens met Polen ligt het Reuzengebergte, een van de grootste nationale parken in Europa. Hier vind je de hoogste berg van het land, de Snežka. Het natuurgebied kenmerkt zich door naaldbossen, watervallen en beken. Het is beslist de moeite waard om hier te wandelen. Breng er ook een bezoek aan de Dolomietgrotten nabij de stad Bozkov. Natuur en spiritualiteit combineren? Dit is mogelijk in het benedictijnenklooster van Broumov.

Český Krumlov: bruisende stad met een rijke historie

Tsjechië heeft een aantal steden die zeer geschikt zijn voor een stedentrip. Český Krumlov is zo'n stad. de indrukwekkende historische binnenstad leent zich voor heerlijk slenteren en de stad beschikt over talloze restaurants en cafés waar je geniet van een Tsjechisch biertje of goed glas wijn. Die smaakt extra lekker na alle indrukken die je hebt opgedaan in het stadskasteel. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht over de stad en de rivier de Moldau.