Vakantieparken in Zweden

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken in Zweden

2 personen
0 campings gevonden

Geniet van adembenemend natuurschoon op een vakantiepark in Zweden

Een overweldigende hoeveelheid natuurschoon, schilderachtige steden en het unieke noorderlicht; gedurende je verblijf op een vakantiepark in Zweden geniet je van een onvergetelijke vakantie met het hele gezin. Ontdek de waanzinnige natuur en het noorderlicht in de noordelijke streek Dalarna of bezoek de gezellige steden Stockholm en Göteborg.

Stockholm, het Venetië van het noorden

Een aanrader om tijdens een vakantie op een vakantiepark in Zweden te bezoeken, is de charmante stad Stockholm. De stad heeft de bijnaam Venetië van het noorden, aangezien het gebouwd is op talrijke eilandjes die met elkaar zijn verbonden met boogbruggen. Struin door het oude stadscentrum Gamla Stan en ontdek de vele middeleeuwse huizen en bijzondere steegjes. Een aanrader is de wisseling van de wacht bij het Koninklijk Paleis. Strijk vervolgens neer op een van de vele terrasjes om de bekende Zweedse gehaktballetjes köttbullar te proeven.

Varen langs de archipel bij Göteborg

Een andere stad in Zweden die een aanrader is om te bezoeken, is Göteborg. Niet in de laatste plaats vanwege de schitterende ligging aan de kust met duizenden eilanden. Maak een boottocht door deze fraaie archipel met zijn schilderachtige vissersdorpjes. In Göteborg zelf vormt de oude wijk Hagen een hoogtepunt, met gezellige bars en sfeervolle winkels. Maak daarnaast een tussenstop bij de lokale vismarkt Feskekorka, waar je de lekkerste verse vis proeft. Ook is het mogelijk om een rondvaart te maken door de charmante grachten van de stad.

Actief in de natuur in Zweden

Zweden leent zich bij uitstek voor een actieve vakantie in de natuur. Trek bijvoorbeeld naar de provincie Dalarna en maak mooie tochten per mountainbike of paard. Wandelen of fietsen is ook zeer populair in dit gebied. Er zijn talrijke wandelroutes aanwezig voor wandelaars van ieder niveau.