9639 campings in 28 landen

  • Grootste aanbod te boeken campings
  • 250.000+ campingreviews
  • Vertrouwd via ANWB
Camping Aaregg
bekijk 8 foto 's
Charme Erkend

Camping Aaregg

De groene camping ligt op een schiereiland in het Brienzermeer. De staanplaatsen liggen aan laantjes, omringd door naald- en loofbomen, heggen, struiken en bloemen. Camping biedt stop&go-plaatsen tegen gereduceerd tarief. In de haven is plaats voor enkele boten. Op gehoorsafstand ligt een spoorbaan (’s nachts geen treinen).

Zon, zee en kiezelstrand. Dat vind je bij familiecamping Aaregg, op het gelijknamige groene schiereiland in het Meer van Brienz in het midden van Zwitserland.

Camping Aaregg is een camping met ongeveer 250 staanplaatsen aan laantjes met naald- en loofbomen, heggen, struiken en bloemen. Kom je met een camper op doorreis, dan is één van de acht Stop&Go-plaatsen iets voor je. Voor toeristen zijn 180 plaatsen beschikbaar, alle voorzien van stroomaansluiting. Midden op het terrein zijn 65 vaste staanplaatsen. De beste en duurste plekken liggen aan het water. Eerlijk is eerlijk, de meeste plekken hebben geen uitzicht op dat water. En zeker niet de 28 veldjes in de uitbreiding aan de overkant van de straat en dichtbij heen spoorbaan.

Chalet of trekkershut

Je kunt ook een chalet huren. De camping heeft er 20 gebouwd. Misschien is een 'Pod House' iets voor je, een eenvoudige houten trekkershut. Eten kan je in de 'Aareggstube', een á la carte restaurant met regionale gerechten. In de supermarkt kan je dagelijks vers brood kopen en ook daar zijn streekproducten te vinden. Heb je een hond bij je, dan kun je hem zelfs onder een hondendouche schoonmaken.

Tandradbaan en vioolbouwers

Je komt voor de rust naar deze camping. Soms wordt de rust even verstoord door een passerende trein. 's Nachts rijden ze niet, maar de eerste passeert wel al heel vroeg in de ochtend. Ben je een liefhebber van treinen, loop of fiets dan naar het station en pak daar de tandradtrein naar Rothorn. In ongeveer een uur duwt een kleine stoomlocomotief een panoramawagon omhoog om te genieten van een indrukwekkend panorama op 2.350 meter hoogte.

In Brienz zelf ontdek je snel dat de stad bekend staat als stad van houtsnijders en vioolbouwers. Je vindt er de school voor vioolbouwers die studenten uit heel Europa trekt.


Deze camping is niet te reserveren bij de ANWB

Bekijk vergelijkbare campings

Details

Algemene informatie Algemene informatie
Zwemmen in natuurwater Zwemmen in natuurwater
Voor kinderen Voor kinderen
Toeristische staanplaatsen Toeristische staanplaatsen
Bijzondere voorzieningen sanitair Bijzondere voorzieningen sanitair
Eten & drinken Eten & drinken
Campingbepalingen Campingbepalingen
Campers Campers
Adres & route Adres & route
Website Website

Beoordelingen

ANWB score

Totaalscore na ANWB inspectie op de camping. Meer informatie

Zwemmen 12,5% van de ANWB score
Zwembaden
Zwemmen in natuurwater
Terrein 25% van de ANWB score
Staanplaatsen
Indruk terrein
Sanitair 40% van de ANWB score
Bijzondere voorzieningen
Kwaliteit sanitair
Eten & drinken 10% van de ANWB score
Boodschappen
Eetgelegenheid
Recreatie 12,5% van de ANWB score
Speel- en sportfaciliteiten
Animatie

Kampeerders reviews

Camping Aaregg heeft nog geen reviews van kampeerders.

Vergelijkbare campings

Camping Aaregg is niet te reserveren bij de ANWB, hieronder hebben we een aantal alternatieven voor u neergezet.

iDeal Mastercard Visa