Campings in Zwitserland

2 personen
150 campings gevonden
<
1
2
3
4
...
>

Ontdek de wonderschone natuur op een camping in Zwitserland

Reusachtige bergen, enorme gletsjers, heldere meren. Het indrukwekkende alpenlandschap is wellicht de belangrijkste reden om vakantie te vieren op een van de campings in Zwitserland. Het wonderschone gebied tussen de absolute top (de Dufour van 4623 meter) en het laagste punt (het Lago Maggiore) lijkt wel één groot natuurpark. Ter afwisseling bieden steden als Zürich, Genève en Bern cultuur en historie. Zwitserland mag dan niet het goedkoopste vakantieland zijn, de gastvrijheid van de inwoners maakt een hoop goed. De Zwitsers heten je dan ook graag in minstens vier landstalen welkom op je camping in Zwitserland.

Kampeervakantie in de bergen

Hoewel Zwitserland slechts een fractie groter is dan Nederland, is de natuur van het land niet te vergelijken met die van ons platte kikkerlandje. Alleen al rond de Alpen vind je honderden bergen van wel 4000 meter hoog. Een van de bekendste bergen is de Matterhorn, die zich in de Walliser Alpen bevindt, op grens van Zwitserland met Italië. In de zomer maak je hier schitterende wandel- en fietstochten langs de langgerekte groene Alpenweiden en de kenmerkende Hängebrücken (hangbruggen). Ook neem je hier een frisse duik in de heldere meren of maak je een spannend uitstapje in de rode trein op de Rhätische Bahn in Graubünden. De trein rijdt op grote hoogte langs de diverse alpentoppen in de regio. Vergeet dus zeker niet om je fotocamera mee te nemen tijdens deze unieke treinreis.

Genieten van de zon bij het Meer van Lugano

Ook voor een ontspannen kampeervakantie in de zon ben je bij de campings in Zwitserland op de juiste plek. In de streek Tessin, vlakbij Italië, ligt het Meer van Lugano. Dit meer heeft een oppervlakte van wel 50 vierkante kilometer en ligt zowel op Zwitsers als op Italiaans grondgebied. Het gehele jaar door heeft het meer een aangename temperatuur, waardoor je hier heerlijk kunt uitrusten. Wie liever iets actiever bezig is, ontdekt het meer per waterfiets. Zo beschik je over een panoramisch uitzicht op de alpentoppen.

Ontdek de Zwitserse chocolade

Behalve om de adembenemende natuur staat Zwitserland bekend om zijn lekkernijen. Denk bijvoorbeeld aan de smakelijke Zwitserse chocolade. Tijdens een bezoek aan de Zwitserse steden als het sprookjesachtige Bern met zijn middeleeuwse binnenstad mag een bezoek aan een chocolaterie dan ook niet ontbreken. De chocolade is heerlijk als souvenir voor thuis!