Vakantieparken in Zwitserland

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken in Zwitserland

2 personen
1 campings gevonden
<
1
>

Het bergachtige landschap van de Alpen op een vakantiepark in Zwitserland</h2

Van reusachtige bergen tot de lekkerste chocolade en kaasfondue: een verblijf op een vakantiepark in Zwitserland is het gehele jaar door een onvergetelijke ervaring. Maak een treinrit door het Alpenlandschap in de streek Graubünden of kom volledig tot rust aan het water bij het Meer van Lugano. Wintersporters reizen naar Saas Fee, dat ook wel de parel van de Alpen wordt genoemd.

Wandelen door de bergen

Ook al is Nederland slechts een klein beetje groter dan Zwitserland, het landschap is totaal anders dan ons vlakke kikkerland. Alleen al rond het Alpengebergte bevinden zich honderden bergtoppen die circa 4000 meter hoog zijn. De bekendste berg is de Matterhorn. Deze ligt in de Walliser Alpen, vlak bij de grens met Italië. Een andere populaire berg is de 3466 meter hoge berg Jungfraujoch, die bij Grindelwald ligt. Geniet in de zomermaanden van lange wandel- en fietstochten over de eindeloze groene alpenweiden met authentieke hangbruggen. Wie minder goed ter been is, ontdekt de Alpen in Graubünden via de pittoreske rode trein die over de Rhätische Bahn raast. Vergeet niet om je camera mee te nemen om de verschillende alpentoppen op grote hoogte te filmen.

Ontspannen aan het Meer van Lugano

Naast de schitterende bergtoppen beschikt Zwitserland over diepblauwe meren om heerlijk bij te ontspannen. Boek bijvoorbeeld een verblijf op een vakantiepark in Zwitserland en verken het Meer van Lugano. Dit helderblauwe meer van maar liefst 50 vierkante meter ligt zowel op Zwitsers als Italiaans grondgebied. Maak een fietstocht met de waterfiets over het meer of vaar met een bootje om het panoramische uitzicht op de bergtoppen van de Alpen te bewonderen.