Kleine campings in de Ardennen

  • Camping met <60 staanplaatsen
  • Geniet van rust en ruimte in de natuur
  • Speciaal door de ANWB geselecteerd

Kleine campings in de Ardennen

2 personen
11 campings gevonden
<
1
>

Zoek de rust op in de natuur op een kleine camping in de Ardennen

Op een kleine camping in de Ardennen kom je helemaal tot rust te midden van de bossen en rivieren. De schitterende locaties met prachtige natuurreservaten en eeuwenoude kastelen in de omgeving maken je vakantie onvergetelijk. In het gebied is ook van alles te doen en onderneem je activiteiten zoals kanotochten, grotwandelingen, bergbeklimmingen en nog veel meer.

De voordelen van een kleinschalig verblijf

Vermijd het massatoerisme op een kleine camping in de Ardennen. Hier geniet je van de prachtige natuurrijke omgeving, maar ook van de rust bij je tent of caravan. Geen grootschalige animatie, zwembaden, kinderdisco’s of drukke activiteiten, maar rust en tijd voor jezelf. Kinderen verkennen de camping zonder te verdwalen en maken gemakkelijk vriendjes. En zelf ken je ook al gauw de buren en de eigenaar van de camping. Soms worden gezellige activiteiten zoals een kampvuur of sportdag georganiseerd.

Activiteiten in de omgeving

De natuur rondom de kleine campings in de Ardennen is prachtig en je maakt er dan ook mooie wandelingen en fietstochten. Er liggen diverse natuurreservaten in het gebied en het landschap is er divers met bossen, wouden, rivieren en heuvels. Naast wandelen en fietsen onderneem je er ontzettend veel buitenactiviteiten. Zo vaar je in een kano over de rivier, of tokkel, klim en abseil je in de bergen. Wijk uit naar dorpjes en stadjes in de omgeving en bezoek leuke winkeltjes en gezellige restaurants.

Bezienswaardigheden in de Belgische Ardennen

Vanuit de kleine camping in de Belgische Ardennen bezoek je prachtige natuurgebieden zoals de Hoge Venen dat bestaat uit hoogveen, bossen en heide. En in de Ardennen vind je niet alleen groene natuur, maar ook de mooiste druipsteengrotten. Een rondleiding in de grotten van Han met aangrenzend wildpark of de grotten van Remouchamps compleet met boottocht is een unieke ervaring. Ook liggen er prachtige kastelen, zoals het kasteel van Bouillon en de citadel van Dinant, en bezichtig je er de watervallen van Coo. Voor wellness ga je naar de stad Spa

Met kinderen naar de Ardennen

Naast de sportieve activiteiten voor het hele gezin onderneem je ook leuke uitstapjes in de omgeving van kleine campings in de Ardennen. De boerderij La Ferme Vivante vangt afgedankte dieren op, waaronder ezels, schapen, paarden, honden en kippen. In pretpark Plopsa Coo ontmoeten kinderen de helden van Studio 100 en gaan in attracties zoals de Halvar, de DinoSplash en de Bobslee. Voor een leerzaam uitje ga je naar het Euro Space Center, waar je een reis door de ruimte maakt en het dagelijks leven van astronauten beleeft.