Vakantieparken in België

  • Grootste overzicht van vakantieparken
  • Verschillende soorten huuraccommodaties
  • Gegarandeerd een leuke vakantie!

Vakantieparken in België

2 personen
14 campings gevonden

Geen resultaten gevonden

Een onvergetelijke vakantie op een vakantiepark in België

Van de Ardennen tot de Belgische Kust; vanaf een vakantiepark in België maak je kennis met het gevarieerde land van onze zuiderburen. Fietsers en wandelaars trekken door de polders, de duinen of het heuvelland. Ook de Kempense heide en de heuvelachtige Ardennen zijn geschikt voor spannende tochten. Verder liggen cultuursteden als Brugge, Antwerpen, Gent en Brussel in de buurt.

Manneken Pis en de Grote Markt in Brussel

Vanaf je vakantiepark in België is een bezoek aan Brussel, de bruisende hoofdstad van België, een must. Deze metropool vormt bovendien het kloppende hart van de Europese Unie. Bezoek de imposante Grote Vergaderzaal die je regelmatig op het journaal voorbij ziet komen, of kom alles te weten over de geschiedenis en de werking van de Europese Unie in het Parlamentarium. Vervolgens wandel je met een smakelijke Belgische wafel in de hand langs de karakteristieke gildehuizen en het rijk versierde stadhuis. De Grote Markt is volgens vele Brusselaars het ware stadscentrum van Brussel. Als gedurende de avond de gotische architectuur van het plein wordt verlicht, schiet je de beste vakantiefoto's. Vlakbij in een zijstraat bevindt zich het beroemde beeld Manneken Pis.

Ontdek het Atomium

De blinkende bollen van het Atomium stralen je al vanuit de verte tegemoet. De attractie vormt dan ook een van de belangrijkste symbolen en iconen van België. Het reusachtig uitvergrote ijzerkristal met zijn negen ijzeratomen bollen zijn opgericht bij de Wereldtentoonstelling in Brussel als teken voor de ontwikkeling van de wetenschap, het belangrijkste thema van Expo 58. De basisbol kreeg recent de naam van de Brusselse natuurkundige en professor François Englert, die de Nobelprijs Fysica ontving. Maak vanaf het vakantiepark in België een tussenstop bij dit bijzondere bouwwerk en geniet van het geweldige uitzicht op maar liefst 95 meter hoogte. Je wandelt door middel van de stalen buizen van bol naar bol en hebt hierdoor de beschikking over een 360-gradenuitzicht op Brussel en de omgeving. Regelmatig worden er tentoonstellingen in de bollen gehouden. Verder is er een restaurant en souvenirwinkel aanwezig.

Spectaculair avontuur in de Ardennen

Naast bruisende steden en culturele bezienswaardigheden biedt België een verscheidenheid aan groen voor natuur- en sportliefhebbers. Bezoek bijvoorbeeld het heuvellandschap de Ardennen. De groenste regio van België biedt voor iedere actieve vakantieganger wat wils. Zo is het mogelijk om te wandelen, fietsen, zwemmen, zeilen, mountainbiken, raften of bergbeklimmen. Watersporters bezoeken het meer Eau d’Heure of kanoën over de rivier de Ourthe.