4.5 sterren

Camping Goolderheide

BelgiëVlaanderenLimburgBocholt  (sitecode 38894)

Camping Goolderheide

BelgiëVlaanderenLimburgBocholt
4.5 sterren
ErkendCKE

Vakantiepark liggend in een bos. Zeer geschikt voor gezinnen met avontuurlijke kinderen en, in voor- en naseizoen, voor rustzoekers. De ruime staanplaatsen liggen op velden onder dennenbomen en zijn gescheiden van de vaste plaatsen. Een deel van de comfort plaatsen heeft eigen sanitair. Een afwasautomaat is 1x per dag gratis. Er is een kinderboerderij en paardenwei. Het park ligt aan ruiter-, fiets- en wandelroutes. Zandstrand met ligweide bij zwemmeer.

Camping Goolderheide ligt vlak over de grens in Belgisch Limburg en is ideaal voor gezinnen met kinderen tot ongeveer 12 jaar.

Kenmerkend voor de camping is de ligging in een dennenbos. Hierdoor kampeer je tussen de bomen en midden in de natuur. Ook door de onverharde paden en de ruime staanplaatsen (merendeel groter dan 100 m²) ervaar je een gevoel van rust. Deze kampeerplaatsen zijn er in drie klassen:

● Standaard ((± 120m2)

● Comfort (± 150 m2, eigen waterpunt, afvoerpunt en kabeltelevisie)

● High comfort (eigen sanitaire voorzieningen en gratis wifi).

Verhuur
Liever iets huren? Dan heb je ruime keuze. Van trekkershutten en ingerichte tenten tot mobilehomes en luxueuze chalets. Voor gezinnen met jonge kinderen is de Kabouter Plop Familietent een aanrader.

Paardenstallen
Bijzonder aan Camping Goolderheide is dat er plaats is voor paarden van kampeerders. Ook is er een manege in de buurt waar je paarden en pony’s kunt huren. De camping grenst aan de ruiterroute Equidroom, die aansluit op het men- en ruiternetwerk de Limburgse Kempen.

Volop vermaak
Met uitgebreide voorzieningen voor kinderen en volwassenen en volop vermaak is het een levendige familiecamping. Geliefd zijn de drie zwembaden met 2000 m² zwemplezier en wildwaterglijbanen, het strandbad, de kinderboerderij, het klauterwoud en de vele sportterreinen.

Pannenkoeken, warme wafels en Limburgse vlaai
Lust jij wel een Limburgse vlaai, warme wafel of pannenkoek? In de brasserie kun je smullen van lekkere tussendoortjes. Voor de kleine boodschap ga je naar ’t Winkeltje, de campingsupermarkt. Let op: de horeca is alleen geopend in het hoogseizoen.

Omgeving

Door de ligging in een uitgestrekt dennenbos en met vele natuurgebieden in de omgeving, is Camping Goolderheide een perfect startpunt om eropuit te trekken.

Handig: de camping ligt aan verschillende wandel-, fiets-, en ruiterroutes. Zo hebben fietsers keuze uit meerdere bekende fietsroutes, zoals de Rond-in-Bocholt-route, de Vlaanderen Route en de Vier-toren-route. Te fiets trek je vooral dwars door de natuur rond Bocholt, maar passeer je ook oude molens, fraaie kerken en kleine dorpjes. Voor wandelaars zijn de Goolderse bossen en de Lozerheide prachtige plekken voor een lange wandeling.

Miniatuurwoestijn
Ook iets verder van de camping vandaan stap je zo een rustgevende wereld binnen. Die van de Lommelse Sahara bijvoorbeeld, een miniatuurwoestijn op 20 km afstand. Beklim zeker de 30 meter hoge uitkijktoren. Vanaf hier heb je uitzicht over de grote zandvlakte, de helderblauwe meertjes en de geurende naald- en loofbossen. Voor kinderen is er de grote buitenspeeltuin Dol-fijn om lekker uit te razen.

Nationaal Park Hoge Kempen
Een half uurtje naar het zuiden rijden en je bereikt een andere groene oase: Nationaal Park Hoge Kempen. Dit 5700 hectare grote gebied is het enige nationale park van Vlaanderen en biedt met zijn weidse panorama's een droomdecor voor natuurliefhebbers. Zin om dit park op avontuurlijke manier te ontdekken? Pak dan de mountainbike en trotseer stevige beklimmingen en afdalingen te hoogteverschillen tot 45 meter.

Plopsaland Indoor Hasselt
Is het geen weer voor activiteiten in de buitenlucht? Dan is Plopsaland Indoor in Hasselt een leuk dagje uit met het gezin. Dit overdekte themapark van twee voetbalvelden groot telt 25 attracties en is een feest voor kinderen tot een jaar of tien.

Lees meer over Vlaanderen

Naar accommodaties